BELEDİYE’DE ÖNCEKİ DÖNEM MERCEK ALTINA ALINDI !

337

8 gündem maddesinin görüşüldüğü Düzce Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumuna İYİ Partili meclis üyelerinin 2014-2019 döneminde belediyenin borçlarının incelenmesi için komisyon kurulması talebi damga vurgu. Özellikle son 2 yılı kapsayan eski Başkan Dursun Ay’ın başkanlık koltuğunda oturduğu dönemin mercek altına alınmasını isteyen muhalefet, bu dönemde borçların iki katına çıktığına işaret etti.

Toplantıda bir önceki dönemde “gereksiz” yere yapıldığı savunulan harcamaları gündeme getiren İYİ Parti’li meclis üyeleri, borç araştırması için komisyon kurulmasını talep etti. Bu doğrultuda, meclis üyelerinin oy birliği ile özellikle Dursun Ay dönemindeki harcamaların araştırılması için komisyon oluşturulması kararı alındı.

İYİ Partili Meclis üyeleri tarafından meclise sunulan Mehmet Keleş ile Dursun Ay’ın başkanlık koltuğunda oturduğu 2014-2019 döneminde Dursun Ay’ başkanlığında Düzce Belediyesi’nde yapılan borçların araştırılması için bir komisyon kurulması ve bu komisyonda borçların tek tek incelenmesi için konunun gündeme alınması önerisi geldi.

Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) sisteminde yer alan harcamaların detaylı bir şekilde vatandaşa sunulmadığını vurgulayan İYİ Partili üyeler, Dursun Ay döneminde yapılan ihalelerin EKAP’ta yer alan bilgilerinin toplantıda okunmasını talep etti. Ayrıca, Mehmet Keleş döneminde Düzce Belediyesi’nin toplam borcu 287 milyon TL iken Dursun Ay’ın başkanlık yaptığı dönemde bu borç 477 milyon TL’ye ulaşmıştı.

İhale bilgilerinin meclis salonunda okunmasının ardından tüm partilerin üyelerinden oluşan 7 kişilik bir komisyon kurulması talebi meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Komisyon kurulması talebi üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key