İŞSİZLİK DEĞİL TEMBELLİK SORUNUMUZ VAR !

1.359

TOBB Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu tarafından 18 farklı ülkeden katılımcıyla düzenlenen Sosyal Girişimcilik Zirvesi, Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sosyal girişimciliğin öneminin vurgulandığı programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Çakar, verdiği örnekler üzerinden “Düzce’de işsizlik değil tembellik sorunumuz var.” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen programa Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, TSO Başkanı Tuncay Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Düzce İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem, STK üyeleri, 18 farklı ülkeden gelen genç girişimciler de katılım sağladı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Çakar, “Düzce’de işsizlik sorunumuz yok tembellik sorunumuz var” diyerek Düzce’nin acı gerçeğine parmak bastı.

Çakar “Artık kar amacı güden kuruluşlar sosyal sorumluluk faaliyetlerini sosyal girişimcilik kavramı üzerinden hayata geçiriyorlar. Benim şöyle bir tespitim var; Bizim Düzce olarak bir işsizlik sorunumuz yok bir tembellik sorunumuz var. O yüzden bu tembellik sorununa yönelik çözüm bulmamız lazım. Fındık toplamak için Suriyeliler’i, inşaat yapmak için Afganlılar’ı, yaşlılarımıza bakmak için de Özbekler’i bekliyorsak bizim işsizlik değil tembellik sorunumuz var demektir. Günlük 100-150 liralık bir kazancı beğenmeyip kahve köşelerinde oturan gençlerimiz varsa, 2 yıllık yaşlı bakım mezunlarımız yaşlılara bakmak yerine huzurevlerinde masa başında oturacakları bir iş arayışı içerisindeyse bizim işsizlik sorunumuz yok demektir. Önemli olan ekmeğini kazanmak ve meslek sahibi olmak. Bunun da yolu popüler kültürden geçiyor maalesef.”diye konuştu.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key