DAVUTOĞLU YENİ PARTİSİNİ RESMEN AÇIKLADI !

248

AK Parti’den istifa eden Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni parti için İçişleri Bakanlığı’na başvuru yapılmıştı. Bugün Ankara Bilkent Otel’de basına açık toplantıda açıklamalarda bulunan Davutoğlu, partinin ismini ve logosunu açıkladı. Davutoğlu’nun Yeni Partisinin adı Gelecek Partisi. Slogan ise Ülkeye Güven ve Huzur Gelecek !

Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İlk adımını samimiyetle attığımız bu yürüyüşün halkımız, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Korku atmosferine rağmen cesaretle omuz omuza vererek Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlandığımız bu dönemde bir araya geldik. 70 yıllık demokrasi tarihimizin sancıları içinden geçmiş 3 nesil olarak buradayız.

SURAT ASMAYA DEĞİL, TEBESSÜM ETMEYE GELİYORUZ”

Farklı inançlara mensup, farklı dilleri konuşan, farklı kökenlerdeniz ama gelecek için bir aradayız. Geçmişe ağıt yakmaya değil ortak bir gelecek inşa etmeye geliyoruz. Surat asmaya değil tebessüm etmeye geliyoruz. Gün bizi ayıran değil bizi birleştiren politikaları konuşma günüdür.

DAVUTOĞLU’NUN EKİBİ, KURULUŞ DİLEKÇESİNİ VERDİ

Partinin kuruluş başvuru dilekçesini teslim etmek için Davutoğlu’nun ekibinden bir heyet dün İçişleri Bakanlığı’na gitmişti.

Listenin ilk sırasında Ahmet Davutoğlu yer aldı. Listede gazeteciler Etyen Mahçupyan ve Hakan Albayrak ile AK Partili eski isimler Cuma İçten, Feramuz Üstün, Selçuk Özdağ ve bir dönem YÖK Başkanlığı yapan Yusuf Ziya Özcan’ın yer alması dikkat çekti. AK Parti eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve 15 Temmuz darbe girişiminde eşini ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok da listede yer aldı.

EKONOMİDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Kurucular Kurulu’nda ekonomiyle ilgili bazı isimler de göze çaptı. Borsa İstanbul’un yöneticiliğini yapmış eski vekil Turhan’ın yanı sıra Tuncay Dinç’in de listede olduğu görüldü. Merken Bankası’yla ilgili değerlendirmeleriyle tanınmış Kerim Rota da kurucu üye oldu.

Vakıfbank’ın eski yönetim kurulu üyesi Ahmet Müfit Cengiz de listede yer aldı. Listede iki eski baro başkanı da var. Elazığ’dan Adnan Demir ve Kayseri’den Ali Aydın. Adnan Menderes hükümeti bakanlarından Hasan Polatkan’ın yeğeni Hasan Serdar Bilir de listede.

Kurucu üye olarak listede Muhammet Cüneyt Topbaş ismi de göze çarpıyor. Bu ismin Davutoğlu’nun aile üyeleriyle görüştüğü İstanbul’daki Topbaş’lardan birisi olup olmadığı merak konusu. Listedeki genç Topbaş’ın, BİM’in eski ortağı Mustafa Latif Topbaş ile akrabalığı olup olmadığı da bilinmiyor.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key