KAYAK MERKEZİNE EN BÜYÜK ADAY “GÖLYAKA”

643
Turizm cenneti Düzce’nin bir çok turistlik yerleri ile bilinirken vatandaşlar tarafından turizm adına somut adımlar atılması isteniyor.
 
Düzce’ye 20 km mesafede bulunan Gölyaka, Düzce İlinin en batı ucunda, İstanbul’a 200 km Ankara’ya 250 km mesafededir. İlçe, kuzeyde ve güneyde bulunan Bolu ve Köroğlu dağlarının uzantısı olan sıra dağlar arasında yer almaktadır. Gölyaka yemyeşil doğası, yaylaları, şelaleleri, gölleri, ormanları ve yerel yaşam tarzı ile hafızalarda iz bırakacak bir bölgedir. Öne çıkan başlıca turizm potansiyelleri; Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Efteni Gölü, Kardüz Yaylası Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi, Yanık, Unluk ve Kızık yaylaları, Kültür Park, Toptepe ve Muhap Dede Türbesidir.
 
Eko turizmine katkı sağlanması beklenen Kardüz Yaylası için yapılan elektrik çalışmalarından sonra da Baby Lift Kayak Tesisi için çalışmalara devam edildiği ve kısa sürede tamamlanması için gerekli girişimlerin devam ettiği öğrenildi.
 
Bu hafta sonu ise Gölyaka ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yanık Mevkiinde hafta sonu ile yarıyıl tatilini fırsat bilen vatandaşlar kartpostallık görüntülerin meydana geldiği yüksek rakımlı olan yerde çocuklar kar topu oynadılar, kimisi fotoğraf çektirip anı ölümsüzleştirdi, kimisi ise poşet ve benzeri şeylerle yamaçlardan aşağıya kaymanın tadını çıkardı. Hatta el becerisi yeteneği ile kar manzaranın resmini bile çizen oldu.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key