YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DARP OLAYI İLE İLGİLİ OKUL YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA YAPILDI

297

Düzce kamuoyuna bomba gibi düşen Düzce’de bir eğitim kurumunda 2 yaşındaki çocuğun görevli personelden gördüğü şiddet her kesimden büyük tepki aldı.

Düzce Valiliği’nin soruşturma başlattığı olay ile ilgili olarak Özel Hayalimiz Kreş ve Gündüz Bakımevi yönetiminden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir.

Basında yer alan ve kurumumuzun isminin geçtiği ‘’çocuğa şiddet uygulandığı ‘’ haberiyle ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması zarureti doğmuştur:

Habere konu olan olay 04.02.2020 tarihinde kameralarla görüntü kaydedilen ortak alanda (oyun parkı) gerçekleşmiş olup anında kurum yönetimince olaya müdahale edilmiş, çocuk korumaya alınarak veliye gereken destek verilmiş, ivedilikle ilgili idari, kolluk ve adli makamlara bildirilmiştir.

Bunun üzerine konuyla ilgili idari ve adli işlem süreci başlatılmıştır. Kurum olarak her zaman şeffaflık ve çocuğa faydalılık ilkesini prensip edindiğimizden, olay ört bas edilmemiş bizzat tarafımızdan gerekli müdahaleler yapılmıştır. Dolayısıyla yaşanan menfur olayın kurumsal kimliğimizle ilişkilendirilmesi, kamuoyunda olumsuz algı oluşturulması doğru değildir.

Kurum olarak daima güven, kalite ve verimliliği esas almanın yanında şeffaflığı ilke edindik. Tüm çocuklarımız bizim için çok değerlidir ve bize emanettir. Bu sorumluluk bilinciyle hareket etmekte ve sorumluluğumuzun gereğini yerine getirme bilincindeyiz. Tüm kamuoyuna ve velilerimize çağrımız şudur; olay bireysel bir olay olup tüm öğretmenlerimizin itham altında bırakılması kabul edilemez. Şiddete karışan personelin olayın ardından kurumumuzla ilişiği kesilmiştir.

Bilinmelidir ki, çocuklarımız güvendedir ve güvende olmaya devam edecektir. Bu tür olumsuz bir olayla kurumumuzun yıpratılmaya çalışılması bizi son derece üzmüştür. Kurum olarak bundan böyle ilkeli eğitim anlayışımızla velilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖZEL HAYALİMİZ KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ YÖNETİMİ

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar