YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

KUTSAL MEKANLARA CORONA VİRİSÜ TEDBİRİ

338
Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Kabe’deki tavaf ve sa’y alanlarının kapatılacağını, Mescid-i Haram’da sadece namaz kılınacağını duyurdu.
Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre, Kabe’nin içinde bulunduğu Mekke’deki Mescid-i Haram ile Medine’deki Mescid-i Nebevi’nin işleyişinden sorumlu genel kurul yetkilileri Kovid-19’a yönelik önlemlere ilişkin bilgi verdi.
 
Mescid-i Haram’da Kabe’nin etrafındaki tavaf alanı ile Safa ve Merve tepeleri arasındaki sa’y alanının umre ziyaretlerinin askıya alındığı süre zarfında kapalı tutulacağını belirten yetkililer, Mescid-i Haram’da sadece namaz kılınmasına izin verileceğini kaydetti.
Genel kurul yetkilileri Mescid-i Haram içinde itikaf ve uyumaya, içeri yiyecek ve içecek sokulmasına izin verilmeyeceğini, zemzem içilen yerlerin de kapatılacağını aktardı.
Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi yatsı ve sabah namazları arasında kapatılacak
Suudi Arabistanlı yetkililer virüsten korunma önlemleri kapsamında Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi’nin yatsı ve sabah namazları arasında kapalı tutulacağını açıkladı.
 
Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi’nin yatsı namazından bir saat sonra kapatılacağı ve sabah namazından bir saat önce açılacağı belirtildi.
Medine’deki Ravza-i Şerif ile Baki Mezarlığının bulunduğu alan da kapatılacak
Suudlu yetkililer ayrıca koronavirüse karşı alınan önlemler çerçevesinde Mescid-i Nebevi’de Hazreti Muhammed’in kabrinin yer aldığı Ravza-i Şerif ile Baki Mezarlığının bulunduğu alanın da kapatılacağını duyurdu.
Kovid-19 nedeniyle 27 Şubat’ta umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığını duyuran Suudi Arabistan, salgının yayılmasını engelleme kapsamında dün Suud vatandaşları ve ülkede ikamet edenlerin umre ziyaretlerinin de geçici olarak durdurulduğunu açıklamıştı.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar