YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

TOPLU İFTAR ORGANİZASYONLARI VE İFTAR ÇADIRI YASAKLANDI!

339
Düzce Valiliği, Korona Virüs Pandemisi ile mücadele kapsamında yeni tedbirleri açıkladı. Buna göre; Akçakoca ilçesinde hafta sonu için uygulanan giriş ve çıkış sınırlandırmasına Cuma günleri de dahil edildi. Ayrıca kent genelinde bu yıl toplu iftarlar ve iftar çadırı yasaklanırken düğün, nişan ve toplantı ve gösteriler de dahil tüm sosyal etkinliklerin geçici bir süreyle durdurulmasına karar verildi.
Çin’in Vuhan kentinde başlayan ve Dünya’yı etkisi altına alan Korona Virüs (COVİD-19) pandemisi ile Türkiye’de etkin bir mücadele devam ediyor. Düzce Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 11 maddelik karar aldı.
Buna göre,“Her türlü tiyatro, gösteri, konferans, seminer, panel, konser, spor müsabakası, yarışma, açık hava toplantısı, kına gecesi, düğün ve nişan töreni, açılış, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, stant açma, bildiri dağıtma, imza kampanyası düzenleme, oturma eylemi yapma, kermes, sahne, ramazan sokağı vb. tüm etkinliklerin 22.04.2020 Çarşamba gününden itibaren Koronavirüs (Covid-19) pandemisi tedbirleri kaldırılana kadar geçici bir süre durdurulmasına karar verildi.
Vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmemesi istendi.
Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak; Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımının (yumurtalı, susamlı, katkılı vb. pide) saat 18.00 itibariyle sonlandırılmasına (iftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemleri devam edeceği belirtildi.
Ramazan ayı boyunca türbe ziyaretlerinin kısıtlanması istendi.
Mezarlık ziyaretlerinin kontrollü olarak yapılabilmesi için
mezarlıklara giriş ve çıkışların ayrı olarak planlanmasına, mezarlıklarda sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.
Ramazan ayı öncesinde/süresince alışveriş yoğunluğunun (gıda, tatlı, iftariyelik satışı) artabileceği göz önünde bulundurularak market ve pazar yerleri başta olmak üzere yoğunluğun artabileceği tüm alanlarda sosyal mesafeyi koruma ve maske kullanımına ilişkin denetimlerin artırılacağı belirtildi.
Ramazan ayını ve Bayramı fırsat bilerek fahiş fiyat uygulaması yapan firma/işletmelere yönelik denetimlerin arttırılmasına ve gerekli adli/idari işlemler ivedilikle yapılacağı ifade edildi.
Ramazan ayı süresince özellikle cadde/sokaklarda yoğunluk oluşturabilecek tüm unsurlar (seyyar satıcılar, bireysel etkinlikler vb.) ve bunların oluşturabileceği bulaş riski düşünülerek denetimlerin artırılmasına ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çekildi.
16/04/2020 tarihli 2020/23 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan 13 no’lu karara ek olarak hafta sonu ve resmi tatillerde açık olacak iş yerleri ve işletmeler:
Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş biyosidal ürün uygulayıcı firmalar,
Tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı işyerleri (Bu işyerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı paket servis olarak yapılabilir),
Daha önceden sözleşmeye/taahhüde bağlanmış ve belirlenen süre içerisinde yetiştirilmesi gereken ihracata konu; mal, malzeme, ürün, araç-gereç üreten iş yerleri ve tesisler (istisna olarak mevcut zorunluluklarını ispatlamaları ve anılan şartlara uymaları kaydıyla),
Toptan gıda satışı ve dağıtımı yapan firmalar, gıda üretimi yapan firmalar, ambalajlı su üretim tesisleri.
Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde uygulanmakta olan Akçakoca ilçe sınırlarından karayolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) il merkezine yapılacak tüm giriş/çıkışlarla ilgili sınırlandırmanın 24.04.2020 Cuma günü için de geçerli olacağı duyuruldu.
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı olmak 3 bin 150 lira idari para cezası kesileceği de belirtildi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar