YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

İYİ PARTİ ZAMLI PİDE FİYATLARINA İTİRAZ ETTİ!

351
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşın gündemine oturan pide fiyatları Düzcelilerin cüzdanını yakacak. Bir çok ilde geçen senenin fiyatı olan 350 gram pide 3 TL’den satılırken Düzce Fırıncılar Esnaf Odası 350 gram pidenin fiyatını 4.50 TL olarak belirledi.
İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, “Ülkemizin içinde bulunduğu korona virüs salgını dolayısı ile insanlarımız zaten ekonomik sıkıntı yaşıyor. Kimi işini kaybetti, kimi aylardır dükkanını açamadı, dükkanın açan da siftah yapamadan kapamakta. Böylesine zor bir süreçte, bir çok il ramazan pidesinde geçen yılki fiyat olan 350 gram pideyi 3 TL’den satma kararı alırken ve hatta bazı iller vatandaşa destek olmak için 400 gram pideyi 2 TL’ye satacağını duyurmuşken, Düzce’de 350 gram pide için belirlenen 4.50 TL fiyat vatandaşımızın ekonomisini daha da zira sokacaktır.
Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın belirlenen pide fiyatını onaylamayacağı kanısında olduğunu belirten Er, “Esnaf odaları ve fırıncılar odası tarafından belirlenen ve Sayın Düzce Valimiz Zülkif Dağlı’ya sunulacak olan bu fiyatın, Valimiz tarafından kabul edilmeyeceğini umut ediyoruz. Sürecin başından bu yana Düzcelilerin yanında yer aldığını ve kentimiz adına doğru kararlarla süreci en az zararla atlatmak için canla başla çalıştığını gördüğümüz sayın Dağlı’nın, ramazan pidesi konusunda da halkımızı ekonomik olarak zora sokmayacak bir karar alacağına inanıyorum”dedi.
Belediyelerin fırıncıların maliyetine destek olması gerektiğini belirten Er, “Fırıncıların da zarar etmemesi ve vatandaşımızın da ekonomik olarak rahat etmesi için, ramazan pidelerinin bir kısım maliyetlerinin sosyal belediyecilik kapsamında belediyelerimiz tarafından karşılanması, halka hizmet noktasında belediyelerimizin de elini taşın altına sokarak, vatandaşımızın yanında olduğunu göstermesi gerekiyor. Aksi takdirde Düzceliler için bu fiyatlar ramazanda vatandaşımızın ağzının tadını kaçıracaktır” dedi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar