YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

23 NİSAN GÖLYAKA’DA ETKİNLİKLERLE KUTLANDI!

327
Gölyaka ilçesinde çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu düzenlenen etkinliklerle doyasıya yaşadı.
Gölyaka Kaymakamlığı başta olmak üzere Gölyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programı, çelenk sunumuyla başladı.
Daha sonra Gölyaka Kaymakamı Abdullah Kurt, makamını temsili olarak, 1999 yılında Tunceli’de terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan Şehit Piyade Komando Onbaşı Tarık Demircan’ın kendisi ile aynı adı taşıyan yeğeni Tarık Demircan’a bıraktı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin titizlikle uygulandığı program kapsamında makam aracı ile evinden alınarak kaymakamlık makamına getirilen anaokulu öğrencisi Demircan’a, babası ve öğretmeni eşlik etti.
Kaymakam Kurt, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram çerçevesinde ilçedeki çocukları mutlu etmek için planlamalar yaptıklarını, çocukların mutlu olmaya hakları olduğunu, onları mutlu etmelerinin ise kendilerinin vazifeleri olduğunu söyledi.
Kaymakamlık makamına temsili olarak oturan Demircan ise günün anlam ve önemini belirten şiirini okudu. Sokağa çıkmaları kısıtlanan akranlarına seslenen Demircan, “Sevgili Türkiye halkı, lütfen sevdikleriniz için evde kalalım. Sevdiklerimizi ve kendimizi koruyalım. Hayat eve sığar.” ifadelerini kullandı.
Ziyaret, Kaymakam Kurt’un Demircan’a hediye vermesiyle sona erdi.
Ziyaretin ardından Demircan, Kaymakam Kurt’un balon ve Türk bayraklarıyla süslenen makam aracına bindirildi. Demircan’ın bulunduğu araca, balon ve Türk bayraklarıyla süslenen itfaiye, polis, jandarma ve zabıta ekiplerine ait araçlardan oluşan konvoy eşlik etti.
Vatandaşlar balkon ve pencerelerden konvoyu ilgiyle takip etti.
Müzik eşliğinde ilçe merkezinde yapılan konvoyda, ekip araçları siren çaldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İkrar AY da, Gölyaka Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.
Bir süreliğine Gölyaka Belediye Başkanı olan İkrar AY ilk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için teşekkür etti.
Daha sonra Belediye Başkanı Yakup DEMİRCAN ile bir süre sohbet eden İkrar AY, belediyelerin görev ve sorumlulukları ile işleyişi hakkında bilgi aldı. Daha sonra Belediye Başkanı Yakup DEMİRCAN hediyerini takdim ederek İkrar Ay’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar