YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DÜZCE’DE RESMİ AÇIKLAMA NEDEN YAPILMIYOR?

467
Düzce’de korona Virüs pandemisinde alınan tedbirlere rağmen bazı vatandaşların kurallara uymaması sürecin uzamasına ve daha sert önlemlerin alınmasına neden oluyor. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ülke genelindeki korona virüs tablosunu her gün açıklarken, Düzce’deki sayıların düzenli olarak açıklanmaması bilgi kirliliğine neden oluyor. Vaka Sayasınını Düzce’de 300’ler civarında olduğu iddia edilirken, gözler yetkililerden yapılması beklenen resmi açıklamaya çevrildi.
10 Mart tarihinde Türkiye’de korona Virüs teşhisinin ilk göründüğü andan itibaren sıkı tedbirler alınmaya başlamıştı. Sokağa çıkma yasakları, sosyal mesafenin korunması, maske takma zorunluluğu, bir çok iş yerinin kapanması, bazı il ve ilçelere giriş çıkışların sınırlanması bu tedbirlerden sadece bir kaçı. Geçtiğimiz haftadan itibaren ülke genelinde vaka sayısında büyük oranda düşüş meydana gelmiş ve bazı tedbirlerde yumuşamaya gidilmişti.
Ancak yurt çapında vaka sayılarında ciddi azalış yaşanırken Düzce’nin de içinde bulunduğu 9 ilde vaka sayılarının arttığı ve bu nedenle de ilave ek tedbirlerin gelebileceği konuşulmuştu. Düzce için ilk ilave tedbir dün Düzce valisi Dr. Zülkif Dağlı tarafından alındı. İl Umumi Hıfzıssıhha toplantısının ardından Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ev harici tüm alanlarda maske takma zorunluluğunun getirildiğini açıkladı.
Ancak kurallara riayet eden ve evlerinden zorunlu olmadıkça çıkmayan vatandaşlar durumdan tedirgin oluyor. Düzce’de de günlük olmasa da 2-3 günde bir Korona tablosunun resmi ağızdan açıklanmasını isteyen Düzceliler, Günlük başvuru sayısı, pozitif vaka sayısı ve iyileşen sayılarının açıklanmasını istiyor.
Ancak yetkililerin bu rakamları neden açıklamadığı ve saklı tuttuğu ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar