YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

MİNİBÜSÇÜLER PANDEMİ MAĞDURU!

428
Düzce’de dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney tarafından hayata geçirilen ve o günden beri tartışmalara neden olan ve sürücüler ile belediyeyi karşı karşıya getiren S Plaka uygulamasında sular durulmuyor.
Belediyenin verdiği süre ile birlikte 6 Temmuz’da tamamlanması gereken çalışma ruhsatı ve güzergah belgeleri pandemi nedeniyle yetişmeyince servis aracı sahipleri belediye önüne kadar araçlarıyla konvoy yaparak seslerini ve mağduriyetlerini duyurmaya çalıştılar.
Pandemi nedeniyle fabrikaların ve okulların eğitime ara verildiğini bu nedenle de para kazanamadıklarını dile getiren servis aracı sahipleri, belediyeden ek süre istediler.
S plaka sahipleri yaptıkları açıklamada şöyle konuştular “Düzce servisçiler esnafı olarak belediyemizin S Plaka için istemiş olduğu çalışma ruhsatı ve güzergah belgelerinin araçlara takmak için vermiş olduğu zamanın yetersizliğinin mağduriyetini yaşıyoruz. Malum ülke ve dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınının etkisinde olduğumuz bu günlerde okul ve fabrikaların kapanması biz servisçi camiasını büyük ölçüde etkilemiş ve büyük maddi zorluklar içine sokmuştur. Bu 4 aydır yaşadığımız salgın sürecinde bağkur. SGK primlerini ve içinde bulunduğumuz bu ayın araç bandrollerini kazancımız olmadığı halde ödemek zorunda kaldık.
Yaşadığımız zorluklar nedeniyle Belediyemizden anlayış bekliyor ve S Plaka çalışma ruhsatı ile güzergah belgelerimizin süresinin uzatılmasını talep ediyoruz” dediler.
Servisci esnafı yapılan basın açıklamasının ardından araçlarına binerek belediye önünden sessizce ayrıldılar.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar