YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

SOSYAL MESAFELİ HAC BAŞLADI!

379
2020 yılı Haccı, korona virüsü salgını önlemleri gölgesinde başladı. Yurt dışından hacı adayı kabul etmeyen Suudi Arabistan, ülke içinden gelenlere de sıkı önlemler uyguluyor.
Bu yılki hac ibadeti, korona virüsü önlemlerinin gölgesinde gerçekleşiyor. Sadece ülke içinde 10 bin kişinin hacca gitmesine izin veren Suudi Arabistan, korona virüsünün yayılmasını engellemek için ibadet sırasında maske ve sosyal mesafeyi de zorunlu hale getirdi.
Geçtiğimiz yıl hac ibadeti için Suudi Arabistan’ı 2.5 milyon kişi ziyaret etmişti. Riyad yönetimi bu sene, korona virüsü salgını nedeniyle bu sayıyı 10 binde tuttu ve yurt dışından ziyaretleri yasakladı.
 
270 binden fazla korona virüsü vakası görülen Suudi Arabistan, dünyada salgından en çok etkilenen 20 ülkeden biri oldu.
Mekke’ye gelen ilk hacı adaylarına, dezenfektan, maske, seccade ve şeytan taşlama ritüeli için sterilize edilmiş çakıl taşları verildi.
Hacı adaylarının bagajları dezenfekte edilirken, kendilerine birer elektronik bileklik dağıtıldı. Kabe’ye yaklaşmak ve dokunmak da yasak.
Seyahat öncesinde corona virüsü testi yaptırmaları zorunlu olan hacı adaylarının, Hac sonrasında ise karantinaya girme yükümlülüğünü kabul etmiş olmaları gerekiyor.
 
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar