TÜRKİYE’DE ÖRNEK SIFIR ATIK TESİSİ KURULUYOR

356

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, beraberinde Düzce Valisi Cevdet Atay ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya Düzce’nin Hecinler bölgesinde yapımı  devam eden  Düzce İli Katı Atık Birliği, Kapalı Entegre katı atık ayrıştırma ve işleme  ve Enerji üretim fabrikasında  incelemelerde bulundu.

Düzce’nin yıllardır süregelen çöp sorunu geri dönüşüm özellikli fabrika ile çözüme kavuşuyor. Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği, Yığılca yolu Hecinler mevkiindeki mevcut katı atık depolama tesisi alanına girdisi çöp, çıktısı enerji, gübre ve kum olan tesis inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Valisi Cevdet Atay,İl Jandarma Komutanı Albay  Mustafa Çetinkaya , fabrika inşaatını yürüten Envio Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Gencay Koyunbaşoğu’ndan çalışmalar hakkına bilgi aldılar.

Düzce Belediye Başkanı Dr.Faruk Özlü ‘ Düzce’nin çöpü dünya standartlarında ayrıştırılacak, İlimiz sıfır atıkta Türkiye’nin sayılı illerinden biri olacak şeklinde konuştu. Başkan Özlü sadece çöp tesis değil, aynı zamanda enerji ve hammadde fabrikası inşa ediyoruz inşallah bu yıl tamamlanacak ‘ dedi.

Düzce Valisi Cevdet Atay ‘çok güzel bir proje gördüklerimden ötürü çok mutlu oldum, çöplerin enerjiye gübreye yakıta dönüştürüldüğü, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için Sayın Bakan ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlerde özel İdare ve Valilik olarak elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz dedi.

Düzce Belediyesi ve Düzce İli Katı Atık Birliği’ne bağlı diğer belediyeler ve İl Özel İdaresi ile birlikte Sıfır Atık yaklaşımına uygun olarak kurulacak Kapalı Entegre Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Fabrikasında çöpler kapalı alanda ayrıştırılarak işlenmesi planlanıyor. 50 Milyon liralık yatırım ile yaklaşık 100 kişinin istihdam edileceği bir fabrika olarak faaliyet gösterecek bu tesiste tüm atıklar, en son teknoloji ile işlenecek.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key