İTFAİYE TEŞKİLATI YENİLENİYOR!

396

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye hizmetlerinin kalitesini artırmaya devam ediyor. Birçok projeyi aynı anda yürüten ve her proje ile yakından ilgilenen Başkan Özlü, İtfaiye teşkilatında yapılacak yeniliklerin 6 ay içinde tamamlanacağını açıkladı.

Düzce’de acil durumlara hızlı müdahale ve yangın söndürme donanımlarının son teknoloji ile donatılması konusunda yapılan çalışmalar sonuçlandı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Belediyesi İtfaiye teşkilatının yenilenmesi ve güçlendirilmesi için 10 aydır devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. OSB ve TSO işbirliği ile yürütülen yenileme çalışmaları kapsamında itfaiye araçlarının endüstriyel yangınlara da tek başına müdahale edebilecek kapasiteye kavuşturulması amaçlanıyor.

Son teknolojiyle donanıyor

İtfaiye teşkilatında yapılacak yenilik ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Özlü itfaiye içinde mevcut 2016 yılında alınan ama kullanılmayan iki adet kamyonun son teknoloji ile donatılacağını belirterek şunları söyledi: “İtfaiye teşkilatımızı yeniliyoruz. Yaklaşık 10 aydır yaptığımız çalışmaların sonucunda güzel bir program yaptık. İtfaiye teşkilatımızdaki mevcut araçlarımızın bir kısmını modernize edeceğiz. Bunları yeni teçhizatlarla donatacağız. Elimizde bulunan iki adet kamyonu yepyeni su tankı, pompalar ve merdivenlerle yenileyeceğiz. Bunlar için bir anlaşma ve ihale yaptık, İzmir’e gönderiyoruz.”

Endüstriyel Yangınlara Müdahale

Endüstriyel yangınlara karşı itfaiye donanımının da güçlendirilmesi konusunda sürecin 6 ay içinde tamamlanacağını belirten Başkan Özlü açıklamasında şunları kaydetti: “Önümüzdeki günlerde meclisten alacağımız yetki ile endüstriyel yangınlara müdahale edecek güçte araçlar için ihaleye çıkacağız. Dolayısıyla İtfaiye teşkilatımızın bütün kamyonlarını, su tanklarını, yangına müdahale sistemlerini yenilemiş olacağız. Bu konuda ilk görüşmelerimizi OSB Başkanı Selim Yirmibeşoğlu ve TSO Başkanı Tuncay Şahin ile yapmıştık, işbirliği içinde yenileme çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu konuda verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 6 ay içinde yenilenme süreci tamamlanmış olacak.”

İtfaiye Teşkilatı Çoban Mevkiine Taşınacak

Mevcut itfaiye teşkilatının güçlendirilmesinin yanı sıra acil durumlara hızla müdahale edilmesi için şehrin stratejik noktalarından biri olan Çoban Mevkiine yeni bir itfaiye binası inşa edeceklerini de belirten Başkan Özlü, itfaiye hizmetlerinin en fazla 7dakika içinde olay yerine ulaşacağını ifade ederek “Düzce’nin her tarafına en fazla 7 dakika içinde müdahale edebilecek bir yer olan Çoban bölgesine yeni bir İtfaiye Hizmet binası yapacağız. Bunun için de bu ayki meclisten yetki alacağız, gelecek ay onun ihalesini yapacağız. Önümüzdeki bir yıl içinde yeni bir itfaiye binası ve bütün itfaiye araçlarımızı yenilemiş olacağız. Düzcemiz’e şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key