ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA YENİ DÖNEM!

488
Düzce’nin ve Düzce Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan ‘Düzce Ulaşım’a ilişkin sistem hayata geçirildi. 100 araçlık ulaşım sistemine ilişkin olarak Düzce Anıt park alanında görkemli bir tören düzenlendi. Törende konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü şehir içi ulaşımında kullanılacak araçları ‘Düzce’nin Uğur Böcekleri’ olarak nitelendirdi ve ‘ Düzceliler Uğur Böceklerinden en iyi şekilde istifade edecekler’ dedi. Ulaşım sistemi için 30 Milyon liralık bir yatırımın gerçekleştiğini de dikkat çeken Özlü Düzce’nin 35 yılının hedeflendiğini belirtti.
‘Hızlı, Hesaplı, Güvenli Düzce Ulaşım’ sisteminin başlatılması için Anıt Park alanında bir tören düzenlendi. Tören öncesinde şehir içi ulaşımında kullanılacak 100 belediye otobüsü alana yerleştirildi. Özel düzenlemelerin yapıldığı törene, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK parti İl Başkanı Mustafa Keskin, İlçe Belediye Başkanları, protokol mensupları, STK temsilcileri, Düzce belediyesi bürokratları ve vatandaşlar katıldılar. Törende ilk konuşması Düzce Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Okan Özkasap yaptı. Düzce’de tarihi bir güne tanıklık ettiklerini ifade eden Özkasap ‘ hizmetlerden maksimum fayda sağlamayı hedefliyoruz’ dedi.
Törene ev sahipliği yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de ulaşım master planı için çalıştıklarını belirterek başladığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “ Düzce için ulaşım sistemi çok önemli. Çok hazırlık yaptık. 15 aydır bu sistem için uğraşıyoruz. Yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırım söz konusudur. Düzce’de yolcu sayısı, hat optimizasyona kadar tüm detayları ele aldık. 12 ve 6 metrelik araçları seferlere koyacağız. Hizmetin kalitesini artıracak şekilde planlamasını ve hat güzergahlarını ayarladık. Yoğun yolcu esnasında 12 metrelik diğer saatlerde 6 metrelik araçlar seferde olacak. Şoförlerimiz eğitimden geçti, her biri sertifika aldı. Bunların hepsi Düzcelilere aittir. Aylık 20 bin lira gelir öngörüyoruz. Performansa göre araçların kazancı artacaktır. Ben bu araçlara Düzce’nin uğur böcekleri diyorum’
Konuşması sırasında Düzce’deki diğer yatırımlardan da söz eden Başkan Özlü bu konuda da şu görüşleri belirtti “ 4 konu üzerinde yoğunlaştık. Bunlardan birincisi TOKİ iş birliği ile yaptığımız Millet Bahçesi projesidir. 10 Milyon liralık bir yatırımdır. Birinci etabını yapıyoruz. İkincisi kentsel dönüşüm için stadyumun taşınmasıdır. Üçüncü konu, katı atık tesisleridir. Dördüncü konumuz da içme suyu projemizdir. Burada DSİ ile birlikte 100 milyon liralık bir yatırım olacak. İller bankası kanalıyla da içme suyu şebekesi yenilenecek. Bu projelerle Düzce’nin çehresini değiştirmeye kararlıyız’ dedi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key