YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ÖZLÜ 500 GÜNÜNÜ ANLATTI!

350
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de görev aldığı 500 günlük süre içerisinde yaptıkları çalışmaları anlattı.
 
Başkan Özlü, Düzce Belediyesi’nde ilk defa gelirlerin giderlerden daha çok olduğunu belirtti.Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 500 günlük süreçte yaptıkları çalışmaları basın mensuplarına anlattı.
 
Başkan Özlü Belediye’de ilk göreve geldiklerinde mali kaynak çalışması yaptıklarını ve Düzce Belediyesi’nin yıllar boyunca ilk defa gider gelir farkında gelir olarak artıya geçtiğini dile getirdi. Özlü, “İlk yaptığımız iş mali kaynak yönetimi idi. Borçlarımız vardı alacaklarımız vardı ödenmesi gereken birikmiş borçlarımız vardı. Maaş ödeyemeyecek konumdaydık. Giderlerimizi kıstık gelirlerimizi arttırmaya çalıştık. Borçlarımızı yapılandırdık. Esnafa borçlarımızı ödedik. Gelir giderleri ayarladık. Belediye tarihinde ilk defa gelirler giderlerden daha çok oldu. 2015’de -26, 2016’da -74, 2017’de -59, 2018’de -52 milyon iken 2019’da artıya geçtik. İlk 9 ayda 41 milyon lira borç ödedik” dedi.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehir için önemli çalışmalar yapacağını dile getirerek, “Kentsel dönüşüm strateji belgesini hazırlamaya başladık. Bu belgeyi önümüzdeki günlerde bitmiş olacak. Parklarda bir düzenlemeye başladık. Herhangi bir sıkıntı yok. Sakarya millet bahçesini yapan müteahhidimiz var. Bu ihaleyi kazanan müteahhit ile o müteahhit iş birliği yapıyorlar. Beraber çalışıyorlar şu anda. İnşallah sene sonuna kadar millet bahçesinin birinci etabı bitecek. 10 Temmuzda başladı 300 gün sürmesini bekliyoruz. 2. Etapta bir millet bahçesi daha planlandı. Burada stadyum, okul ve sanayiler var. Stadyum yapmadan stadyumu yıkmayacağız. Okul yapmadan okulu yıkmayacağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Burası yemyeşil bir alan olacak. İnsanlar etrafında yürüyüş yapacaklar. Güzel bir anıt eser kuracağız. Düzce’de kalıcı hiçbir şey yok. Biz bunu yapmak istiyoruz. Farklı şehirlere bakın çok güzel eserler var. Bu şehre gelenler burada selfie yapacak bir yer olacak. Yaklaşık 1000 metrekare 2 katlı taş ve ahşap estetik mimari değeri sahip anıt eser yapacağız. Yüksek yapılaşmaya dur dedik. Düzce’de zemin artı 4 olacak.
 
Açıklamanın ardından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, basının sorularını yanıtladı.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar