YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

MEVLİD KANDİLİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ!

343

Âlemlere rahmet olarak gönderilen ve Müslümanlar için en güzel örnek olan Hazreti Muhammed’in  dünyaya teşrif ettiği gece olarak idrak edilen Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlar, camilere akın etti.

Hazreti Muhammed’in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de camilerde dualarla ihya edildi. Mevlid Kandili’ni ihya etmek için 7’den 70’e camilere akın eden vatandaşlar, Peygamber Efendimize olan bağlılıklarını gösterdi.

Camilerde düzenlenen programlara kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden katılan vatandaşlar, büyük bir coşku ile geceyi ihya etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programlarda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve İslam ümmeti için dualar edildi.

 Kandil dolayısıyla camilerde okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerifleri, ilahi ve kasideleri vatandaşlar, huşu içinde dinledi.  Koronavirüs önlemlerinin alındığı programlarda, Hazreti Peygamberin insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından konular anlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberimiz ve Çocuk” teması çerçevesinde Camilerde Hazreti Muhammed’in çocuklarla olan ilişkisi anlatıldı.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar