VAKA SAYISI NEDEN AÇIKLANMIYOR?

413
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın bizzat kendi ağzıyla uyardığı Düzce’de vaka artış hızı %99’a ulaşırken yetkililerin ısrarla vaka sayısını açıklamaması vatandaşlar arasında tepkiye neden oldu.
 
Koronavirüs salgınının kontrolden çıkma noktasına geldiği Düzce’de virüs hızla yayılmaya devam ederken Düzce Valisi Cevdet Atay vatandaşlara salgın ile mücadele noktasında gayret göstermelerini ve kurallara uyulmasını istedi.
Normalleşme süreci ile birlikte bir çok tedbirlerin rafa kalktığı Düzce’de salgın ilk kez tehlikeli boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca özellikle İstanbul ile temaslı illerdeki artışın dikkat çekici olduğunu dile getirdi ve Düzce’de vaka artışının çok hızlı olduğunu ve şuan %99 seviyesine ulaştığını dile getirdi.

VAKA SAYISI GİZLENMEK Mİ İSTENİYOR?

Düzce ile ilgili vaka sayısı ve diğer rakamların bu güne kadar resmi bir kanaldan açıklanmaması ve Düzce’deki durumun adeta gizlenmesi vatandaşlar arasında tepkiye yol açarken Bakan Koca’nın uyardığı illerin başında Düzce’nin gelmesi herkesi korkuttu. Bakan Koca’nın belki de bu açıklaması olmasa Düzce halkı salgın noktasında nasıl bir tehlike ile karşı karşıya kaldığının farkında bile olmayacaktı. 

Vatandaşlar Düzce’deki vaka sayılarının yetkili makamlarca açıklanması isterken vakaların sık görüldüğü yerlerin de yetkililerce açıklanmasını ve halkı daha doğru bir şekilde bilgilendirerek uyarmalarını istediler.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key