YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ORGAN NAKLİ MERKEZİ AÇILDI!

405

Uzman kadrosu ve sürekli kendini yenileyen altyapısı ile sağlık hizmetleri yelpazesini genişletmeye devam eden Düzce Üniversitesi Hastanesi, bünyesindeki Organ Nakli Merkezi’nin açılışını törenle gerçekleştirdi.
Dr. Talat Bahçebaşı Binası’ndaki açılış törenine; Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, Organ Nakli Merkez Müdürü Doç. Dr. Kemal Peker, Öğretim Üyeleri ile Düzce Üniversitesi Hastanesi Yönetimi katıldı.


Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Düzce Valisi Cevdet Atay ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Merkezde organ nakli sonrası takipleri devam eden hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Törende açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Üniversitesi’nin her konuda başarıya imza attığını belirterek “Burada ziyaret ettiğimiz hastalarımızın durumunu görünce çok mutlu oldum. Bu merkez, Ankara-İstanbul arasındaki tek faal merkez olması sebebiyle bize ayrı bir övünç kaynağı. İnsan sağlığı kadar değerli bir şey yok ve burada ekip canla başla mücadele ederek hayat kurtarmaya çalışıyor. Organ Nakli Merkezi’nin bundan sonra da çok ciddi başarılara imza atacağına hem kefilim, hem eminim. Güzel haberlerini alacağımız bu Merkezin hem memleketimize, hem Düzcemize, hem de Üniversitemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diyerek Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar nezdinde tüm Organ Nakli Merkezi’ni ve Hastane idaresini tebrik etti.


Organ Nakli Merkezi’nin Düzce ve bölgesi için büyük kazanç olduğunu dile getiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Merkezin tecrübeli ekibi ve yüksek kalitede donatılan alt yapısı ile başarılı operasyonlara imza atacağına inancının tam olduğunu belirtti. Merkezde ilk kez gerçekleştirilen karaciğer ve böbrek nakillerinin başarıyla sonuçlanmasının gurur ve mutluluk verici olduğunu ifade eden Rektör Çakar, bu hizmetin sürdürülebilir olmasını önemsediklerini sözlerine ekledi. Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastaların nakil için başka illerdeki nakil merkezlerine gitmek zorunda kalmayacaklarını belirten Prof. Dr. Çakar, Organ Nakil Merkezi’nin bölgeye ve Düzce’ye hayırlı olmasını diledi.

Hastaların, hizmete giren Organ Nakli Merkezi ile yeni bir hayata adım atacak olmasının mutluluk verici olduğunu söyleyen Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay da, Merkezin kuruluş sürecinde başta Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar