YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

STK’LAR YİĞİT BEBEK İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

399
SMA Tip 1 hastası 14 aylık Muhammet Yiğit Tezcan’ın tedavi masraflarının karşılanabilmesi amacıyla yurt genelinde başlatılmış olan yardım kampanyasının Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte basın lansmanı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.
 
Kampanya lansmanına, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Kent Konseyi Başkanı Ali Dilber, MÜSİAD Başkanı Vefa Pehlivan ve Muhammet Yiğit Tezcan’ın babası Fikri Tezcan katılım sağladı.
 
Düzce Sivil Toplum kuruluşları adına açıklamayı Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı yaptı.
 
“Değerli basın mensuplarımız; bugün burada Muhammet Yiğit bebeğimiz için bir araya geldik. Evladımız tedavisi çok zor olan SMA tip 1 hastalığına yakalandı ve ailesi evladımızın tedavisinin gerçekleşmesi için her yolu deniyor. Daha önce de birçok kampanya başlatılmıştı. Şimdi Düzce’deki tüm sivil toplum kuruluşları olarak bir araya geldik ve ülke geneline kampanyamızı yayıyoruz. Bir can kurtarmak tüm insanlığı kurtarmaktır düstüruyla çıktığımız bu yolda; Muhammet Yiğit Tezcan evladımızın SMA tip 1 tedavisine yardımcı olmak isteyen duyarlı vatandaşlarımızın;
Yapı kredi bankası
 
Fikri Tezcan
 
TR 53 0006 7010 0000 0074 0600 02
 
TR 19 0006 4000 0014 3201 9477 92
 
TR 27 0001 0016 7660 2012 6450 04 nolu hesapları kullanabilirler.
 
14 aylık bebek Muhammet Yiğit Tezcan’ın babası Fikri Tezcan; “Evladım Yiğit dünyada ölüm oranının en yüksek olduğu SMA tip 1 hastalığıyla dünyaya geldi. Gen tedavisi için Amerika’ya götürmek istiyoruz. Bu konuda maddi gücümüz yetmediği için başkanlarımızdan yardım istedik. Bu konuda desteğe ihtiyacımız var. Herkesin desteğini bekliyoruz. Gerekli görüşmeleri yaptık ama maalesef dışarıdan hastayı şuan da sadece ABD kabul ediyor. Zaman kısalıyor. Ülkemize ilacın gelip gelmeyeceğini bilemiyoruz ama bizim zamanımız çok kalmadı ve evladımızın göz göre göre ölmesine razı olmak istemiyoruz. Yiğit SMA adında bir hesap açtık. Gerekli tüm bilgiler ve evraklar orada yer alıyor. Para tamamlandığı takdirde çocuğumuzu tedavi için ABD’ye götüreceğiz inşallah. Bütün insanlığı kampanyaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar