YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DÜZCE’DE SİGARA YASAĞI UYGULAMASI BAŞLADI!

539
Düzce’de cadde ve sokaklarda sigara içilmesi yasaklandı. İçişleri Bakanlığı’nın Düzce Valiliğine gönderdiği Covid-19 tedbirleri kapsamında sigaraya yasak geldi.
 
Düzce Valiliği solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Covid-19 virüsü salgınının önlenmesine yönelik olarak, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda “sigara içtiği” için maskeyi çene altına indiren ve yanlış kullananlar için harekete geçti. Bakanlık genelgesine uyarak bugünden itibaren yasağın başladığını duyurdu.
 
Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada; ”İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir. Ancak özellikle vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunduğu cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmektedir. Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır.
 
Bu nedenle 12 Kasım 2020 Perşembe gününden itibaren;
 
Maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu Spor Sokak, Gaziantep Caddesi, İstanbul Caddesi, Atatürk Bulvarı, Kızılay Meydanı, Anıtpark Meydanı, Belediye Meydanı ve bunlarla bağlantılı olan cadde ve sokaklar ile tüm pazaryerlerinde, otogarlarda ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içme yasağı getirilmesine” karar verildiği duyuruldu.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar