YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ER; DÜZCE YENİDEN KİMLİKLENDİRİLMELİ!

326

Düzce’nin il oluşunun 21. Yıl dönümünü kutlayan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, “Her yıl ısrarla söylüyoruz, Düzce’nin 50-60 yıl sonrası hesaplanarak, yeniden kimliklendirilmeli. Bugün yaşanan sorunların en büyük nedeni günü kurtarmak için yapılan çalışmalardır ” dedi.

1999 depreminin hemen ardından il statüsüne kavuşan Düzce, il olmasının 21. Yıl dönümünü kutluyor. İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, ısrarla Düzce’nin sıkıştırılmış bu alandan kurtarılarak yeniden kimliklendirilmesi gerektiğini belirterek, “Nüfusu neredeyse 500 bini bulan bir kenti 3 km bir alana sıkıştırıp büyümesini beklemek hayal kurmaktan öteye gitmez. İl merkezinin, hem araç hem de insan yoğunluğundan rahatlatılması gerekiyor. Siz şehirleri kimliklendirirken, her şey elimizin altında olsun mantığı yürüterek bütün kamu binalarını şehrin merkezine insanlarla birlikte sıkıştırırmış oluyorsunuz. Bugün yaşadığımız hava kirliliği ve su sorunu yıllardır ısrarla söylediğimiz 50-60 yıl sonrasını hesap ederek çalışmalarınızı yapın söylememizin ne kadar doğru olduğunu bizlere gösteriyor” diye konuştu.

Başkan Er, “21 yıl önce il statüsüne kavuşmuş Düzce’ye baktığımızda, aslında bir ilerleme kaydedememiş, doğru bir planlamayla doğru konumlandırılamamış, bir Düzce görüyoruz. Sanayileşmesi, tarımı, trafiği, yerleşimi hiç biri doğru yapılmamış. Tarım arazileri sanayiye açılmış, insanlar 3 km’lik alan içine sıkıştırılmış”” dedi.

Başkan Er, kentlerin 50- 60 yıl sonrasını hesaplayarak, şehir planlamasında istikrarlı ve işinin ehli insanlarla çalışılması gerektiğini belirterek, “Düzce’nin bir 20 yıllar 30 yıllar kaybetme lüksü yoktur. Acilen hak ettiği şehir kimliğine kavuşmalı, doğru sanayileşme, dengeli gelir dağılımı ve doğru bir şehir planlamasıyla kent yeniden kimliklendirilmelidir. Aksi takdirde, bugün makamlarına sorunlar ile oturanlar, makamları devrederken de sorunlar ile devredeceklerdir” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar