YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

YENİ İTFAİYE BİNASI İÇİN İLK KAZMA VURULDU!

387
İtfaiye teşkilatını gelişen teknolojiye göre yenileyen Düzce Belediyesi, olası olaylarda can ve mal kaybının önüne geçmek içinde Düzce’nin her bölgesine maximum 7 dakikada müdahale edebilmek için Çoban mevkiinde yaklaşık 2400 metre kare alan üzerine kurulacak yeni hizmet binasının yapımına başladı.
Kasım ayı içerisinde Bahçeşehir bölgesinde yapımı tamamlanan İtfaiye İstasyonunun açılmasıyla gücüne güç katan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 13 Ekim tarihinde yapılan ihalenin ardından da Çoban mevkisinde inşaatına başlanan ve 7- 8 ay içinde tamamlanması planlanan yeni hizmet binasına kavuşacak.
YENİ BİNA 2400 M² ALAN ÜZERİNE YAPILACAK
2400 m² alan üzerine yapılacak olan yeni itfaiye hizmet binasının yapı alanı 465 m² olarak planlanırken 460 m²’si yeşil alan, 108 m²’si su deposu olarak değerlendirilecek. 10 araç kapasitesine sahip olacak olan teşkilatta 6 idari odanın yanı sıra üst katta yemekhane, yatakhane, çavuş odası, teras, dinlenme odaları, mescid, spor salonları ve ayrıca misafirhane bulunacak.
 
ÖZLÜ, “DÜZCE’MİZE HAYIRLI OLSUN”
Şehrimizin güvenliğinden sorumlu olan ve yangın, sel, deprem, kaza vb. olaylara ilk müdahaleleri gerçekleştiren itfaiye ekiplerinin, Düzce’nin her bölgesine en kısa sürede ulaşabilecekleri yeni modern teçhizatlı bir itfaiye binasına ihtiyaç duyduklarını belirten Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Yaklaşık bir senedir yaptığımız çalışmalar sonucunda İtfaiye teşkilatımızın araçlarını ve son teknoloji ile donatılan yangına müdahale sistemlerimizi yeniledik. Kısa bir zaman öncede yeni hizmet binasının ihalesini gerçekleştirmiştik. İhaleyi alan BELTAŞ şirketimiz hafta sonu binanın yapım çalışmalarına başladı. Sadece bir hizmet binası değil bir kompleks olarak düşündük. Yatakhanesinden yemek hanesine, spor salonlarından dinlenme odalarına kadar bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Projemizi inşallah 2021 yılının ağustos ayı gibi hizmete sunacağız. Bölgenin en güçlü, donanımlı, modern bir itfaiye teşkilatına sahip olacağız. Düzce’mize, hemşerilerime hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key