YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DÜZCE’DE DURUM GİDEREK VAHİMLEŞİYOR!

905

Koronavirüs salgının ardından özellikle son dönemde maske üretimi yapan firmalar artan talep üzerine koruyucu tulum üretmeye başladılar. Özellikle cenazelerde kullanılan koruyucu tulumlar her seferinde bir kez kullanılıyor ve cenaze merasimi sonrası yakılarak imha ediliyor. 

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ardından tüm dünyaya yayılarak önüne geçilemeyen bir salgına dönen korona virüs nedeniyle  maske, önlük, tulum gibi medikal ürünlere de talebi patlattı.  Tekstil firmaları ise salgının ardından sağlık görevlilerinin giydiği kimyasallara karşı koruyucu olarak kullanılan laminasyonlu tulum üretimine geçti.

KORUYUCU TULUM SİPARİŞLERİNDE PATLAMA YAŞANIYOR!

Düzce’de de özellikle cenaze merasimlerinde kullanılan koruyucu tulumlara olan talep arttı. Düzce’deki medikal firmaları talepleri karşılayamaz hale geldiklerini belirterek özellikle belediyelerden gelen koruyucu tulum siparişlerinde patlama yaşandığını belirttiler. Salgın nedeniyle son dönemde cenazelerde görevlilerin giydiği koruyucu tulumlar tek kullanımlık olarak üretiliyor ve cenaze merasimi sonrası ya yakılarak imha ediliyor. 

Hac ve umre malzemeleri satan firmalar ise Belediyelerin ücretsiz olarak vermesine karşın kefen satışlarında patlama yaşandığını belirterek durumun vehametine dikkat çektiler. 

Medikal firmaları ellerinde oksijen cihazı da kalmadığını belirterek siparişlere yetişemediklerini belirttiler. Vatandaşların artık salgının ne derece tehlikeli boyuta ulaştığının farkına varılmasını isteyen yetkililer kısıtlamalara uyulmasını, maske, mesafe ve temizlik kurallarına da uyulmasını istediler.  

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar