KORONAVİRÜS MAĞDURU ESNAFLAR DESTEK BEKLİYOR !

448

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınından etkilenen Ticaret erbabı ve esnaflar artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirterek destek beklediklerini dile getirdiler. 

Düne kadar yoğun iş yapan restoran, kafeterya ve lokantalar şimdi icra derdiyle boğuşuyor. Turizm Seyahat acenteleri  ise Şubat ayından bu yana kapılarına tamamen kepenk vurmuş durumda. Çalışanların büyük bir bölümü işten çıkarıldığı gibi, acente sahipleri, kira, vergi ve fatura gibi genel giderleri de ödeyemez duruma geldi. Devletin sağladığı destek paketlerinde kredi faizlerinden endişe duyan işverenler ödeyemeyecekleri yükün altına girmek de istemiyorlar. 

Getirilen son salgın önlemleri nedeniyle sadece paket servis ve gel-al yöntemiyle çalışabilen pek çok gıda  işletmesi de  ödeyemedikleri borçlarından ötürü kepenk indirmek zorunda kalırken, çalışanların maaşlarını dahi ödeyemez duruma geldiklerini ifade ettiler.

Yaşanan süreçte bir çok işyeri sahibinin icralık olacağını belirten işverenler, Hem Ticaret ve Sanayi Odasının  hem de esnaf odasının mağduriyet yaşayan esnafları tek tek belirleyip destek olması gerektiğini savunuyorlar. 

 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key