TOPLU TAŞIMAYA HES KODU ZORUNLULUĞU GELİYOR!

AW163865
428

İçişleri Bakanlığı’nın toplu taşıma araçlarında HES kodu kontrolünü zorunlu hale getiren genelgesinin ardından Düzce Ulaşım A.Ş., yeni dönemde vatandaşların sorunsuz bir şekilde seyahat edebilmesi için Kent Kart ile HES kodlarının eşleştirilmesi için çalışmalarına başladı. 15 Şubat’tan itibaren geçerli olacak olan uygulama için toplu ulaşımda HES kodu eşleştirilmemiş Kent Kartlar geçersiz sayılacak. Corona virüs riski taşıyan vatandaşlar ise, şehir içi toplu taşıma hizmetinden yararlanamayacak. 

İçişleri Bakanlığı  tarafından yayınlanan genelgeye göre, tanılı ya da temaslı olup izolasyonda olması gerekirken kent içi toplu ulaşım araçlarını kullandığı tespit edilen kişilerin bilgileri ilgili makamlarla paylaşılacak. Corona virüs tanılı hastaların, taşıyıcıların veya bu kişilerle temasta olanların toplu ulaşım kullanımı geçici olarak engellenecek. Düzce’de Kent kart HES kodu yükleme zorunluluğu uygulaması 15 Şubat itibariyle başlayacak. Toplu taşıma hizmetinden yararlanan vatandaşların 15 Şubat itibari ile toplu taşıma kullanabilmek için Kent karta HES kodu doğrulaması yapması gerekiyor. Kent kart HES kodu eşleştirme yapmayanlar, bu tarihten itibaren toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. 
Öte yandan Düzce Ulaşım A.Ş. yetkilileri, Düzce Kent kart değişim ofisinde vatandaşlara HES kodu tanımlanmasında yardımcı olunacağını açıklandı. 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key