YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

BİZ TÜRKİYE’NİN DEVA’SIYIZ!

429

 

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kuruluşunun birinci yıl dönümünü kutluyor. Düzce İl Teşkilatı da birinci yaş gününde Düzce esnafını ziyaret etti, hal hatır sordu, çeşitli hediyeler takdim etti. Esnafların yakın ilgisi ile karşılaşan İl Başkanı Murat Caymaz , Deva Partisinin politikalarından bahsetti ve partisinin bir yılda yaptığı çalışmaları anlattı. 

Birinci yılını tamamlamanın sevincini yaşayan İl başkanı Caymaz; DEVA Partisi 9 Mart tarihi itibarıyla kuruluşunun üzerinden bir yılı geride bıraktı. Bu bir yıl içerisinde çok hızlı bir teşkilatlanma sürecini gerçekleştirdik. Bugüne kadar 81 ilimizin tamamında teşkilatlanma tamamlandı, 973 ilçenin de 436’sında ilçe başkanları görevlendirildi.

DEVA Partisi olarak yola çıkarken, huzur ve güven, adalet ve hukuk, insan hakları ve özgürlükler, insan onuru ve insana saygı, sosyal refah gibi gelişmiş değerlerle her kesimden insanımızı buluşturmak temel hedefimiz oldu. İnanmanın, düşünmenin, inancını ve düşüncesini ifade etmenin ve bunlara göre yaşamanın, bu amaçla örgütlenmenin insanın en temel hakları olduğuna inanıyoruz.

Biz DEVA Partisi olarak, toplumun gerçek gündeminden asla sapmayacağız. Biz DEVA Partisi olarak bu ülkenin tek umudu olduğumuz bilinciyle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz Çünkü DEVA Partisi; kadınlarla gençlerle, çiftçilerle, emeklilerle, öğretmenlerle, işçilerle, esnafla; eşitlik için, adalet için, özgürlük için yola çıktı. Çözüm haritamız belli. Çözümün sözcüsü bizler olacağız. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız. Toplumu kutuplara ayırmayacağız. Hep beraber Türkiye’nin yaralarını saracağız. Biz Türkiye’nin haysiyetli insanları için buradayız.

Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin ihtiyacı sadece yönetim sisteminin değişmesi değildir. Türkiye’nin ihtiyacı, aynı zamanda, yöneten zihniyetin de değişmesidir. Türkiye’nin ihtiyacı, topyekûn bir iktidar değişikliğidir. Türkiye’nin ihtiyacı, kuvvetler ayrılığına dayanan, güçlendirilmiş bir parlamenter sistemdir. Türkiye’nin, sıkışınca tekrar edilen reform laflarına değil, gerçek bir zihniyet değişimine ihtiyacı vardır.
İşte biz her yeri dökülen bu bozuk sistemi değiştireceğiz. İşte biz, ülke yönetiminde gereken zihniyet değişimini de gerçekleştireceğiz.

Vatandaşlarımız yatağa aç girmekten, çöplerden yiyecek toplamaktan, ekmek kuyruğunda saatler geçirmekten kurtulacak. Ailelerin ihtiyaçlarını tespit edip, ihtiyaç sahiplerinin kapısına biz gideceğiz. Ama aynı zamanda, bunu bir yoksulluk döng

üsüne de çevirmeyeceğiz. Ekonomiyi büyüterek sosyal yardım ihtiyacını azaltacağız.
Günlerce siftah yapamayan ve ağır sorunlar altında beli bükülmüş olan esnaf ve sanatkarımızın işlerini büyüterek “tacir” ve “sanayici” aşamasına geçmelerini sağlayacağız. Bir yandan ürettiği ürünün hakkını alamayan, diğer yandan artan girdi fiyatları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan çiftçilerimizi ayağa kaldıracağız. Tarladan sofraya dek üreten çiftçimizin yanında duracağız. Köylümüzü yeniden bu milletin efendisi yapacağız.
Bir yıl önce kuruluşumuzda açıkladığımız gibi; demokrasimizi güçlendirmek, Türkiye’mizi insan haklarına saygılı, adalet bilinci gelişmiş, daha huzurlu ve daha gelişmiş bir ülke yapmak üzere yola çıktık, ilerliyoruz. Biz Türkiye’nin DEVA’sıyız!” diye konuştu.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar