YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

NAMAZ BU GECE MÜSLÜMANLARA HEDİYE EDİLDİ!

327

Miraç, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S) göğe yükselmesi vakasına verilen isimdir.
 
Müslüman âlemi için en önemli gecelerden birisi de Miraç kandili gecesidir. Miraç, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S) göğe yükselmesini ifade eder. Recep ayının yirmi yedinci idrak edilen bu mübarek gece her yıl olduğu gibi yine dualar ve ibadetler ile geçirildi.
 
İnanışa göre Efendimiz Hz. Muhammed gece vakti Kâbe’den alınıp Burak adı verilen binek üstünde Mescid-i Aksa’ya götürülmüş, Burak’ı Beytü’l-Makdis’in (Süleyman Tapınağı) kalıntılarının güneybatı duvarına bağlamıştır. Hz. Muhammed sırasıyla eski Aksa denen bugünkü el-Aksa Camisi’nin altındaki yerden Mescid-i Aksa alanına girmiş, oradan Kubbet-üs-sahra’nın bulunduğu alana geçmiş ve orada İsa, Musa, Zekeriya peygamberlerle buluşmuştur. Günümüzde Nebi Minberi’nin bulunduğu alanda bütün peygamberlere namaz kıldırmış, oradan da Miraç Minberi’nin bulunduğu alandan göğe yükselmiştir.
 
 
Hadislere göre Hz. Muhammed bu yükselmede gök katlarını Cebrail ile birlikte aşarken sırayla Âdem, Yusuf, Yahya ve İsa, İdris, Harun, Musa ve İbrahim peygamberleri görmüş, yedinci kat gökten sonra Sidret’ül Münteha’ya çıkmıştır. Cebrail’in Sidret’ül Münteha’dan ileriye geçememesi üzerine yolculuğunu tek olarak sürdürmüş, zaman, mekân ve cihetin olmadığı ifade edilen katta Allah ile aracısız görüşmüştür.
 
Miraç yolculuğu sonunda peygamber efendimiz 3 müjde ile dönmüştür. Oruç ve zekat Cebrail A.S. aracılığı ile yeryüzünde farz kılınırken Namaz ise Peygamber efendimize özel olarak Allah’ın huzurunda hediye verilmiştir. Bakara suresinin son iki ayeti ve Allah’a şirk koşmayanların affedileceği müjdesi de yine miraç yolculuğu sonunda verilmiştir.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar