AK PARTİ’DEN KORONANIN GÖLGESİNDE DEV KONGRE !

314
AK Parti 7. Olağan Kongresi Ankara Spor Salonunda yapıldı. Düzce teşkilatlarının da yoğun ilgi gösterdiği kongrede tüm salon hınca hınç doldu. MHP’nin aksine seyircili kongre yapmakta ısrar eden AK Parti’nin çağrısına kulak veren on binlerce partili sabahın ilk saatlerinden itibaren salonu doldurdu. Düzce il ve ilçe teşkilatları da kongreye tam kadro katılarak Erdoğan’a olan sevgi ve desteğini göstermiş oldu.
Saat 10.40’da kongrenin yapıldığı salona gelen ve salonun önünde bekleyen on binlerce kişiye seslenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sizleri kar yağışının tüm mikropları temizlediği anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Önümüzde 2023 var. 2023’e hazır mıyız? Bugün yapacağımız tüzük tadilatıyla 50 kişilik bir MKYK değil, şimdi 75 kişilik bir MKYK ile yola devam edeceğiz. Ayrıca, yedek diye bir ifade var. O da 35 kişi ama onlar yedek olarak kalmayacak. Onlar da aynen 35 kişi ile beraber çalışacaklar asıl üyeler gibi.” diyerek, kısa bir konuşma yaptı.
Daha sonra salona giren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partilileri selamladıktan sonra kürsüden önemli mesajlar verdi.
 
Vatandaşlara evlerindeki altın ve dövizi ekonomiye kazandırma çağrısı yapan Erdoğan, “Battık, bittik” diyenlerin dikkate alınmamasını istedi.
 
“MHP’YE VE BAHÇELİ’YE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
 
“Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve genel başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye Cumhur İttifakı’na büyük ve güçlü Türkiye yolunda bizimle birlikte yürüdükleri için tüm partililerim ve şahsım adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum.”
 
Milletimizin 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurduğu Cumhur İttifakı’nı, Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte seçimlerde mecliste devam ettirerek mücadelemiz genişlettik. Hangi partiden olursa olsun Cumhur İttifakı’na destek olan her bir kardeşime ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 
Türkiye’yi 2023 hedeflerine ardından da 2053 vizyonuna inşallah Cumhur İttifakıyla kavuşturacağız.”
 
“GEÇMİŞİN HAKKINI VERMEDEN GELECEĞİ İNŞAA EDEMEYİZ”
 
“Geçmişimizi hakkıyla bilmeden bugünün hakkını vermeden geleceği inşaa edemeyiz. Türkiye’nin bugün bulunduğu yer, şanlı tarihinin şerefli mirasıyla geleceği için belirlediği hedefleri arasındaki ince çizginin ortasıdır. Özellikle geleceğe ilişkin tasavvurlarımızı anlatırken geçmişten başlamamızın sebebi de budur.
 
Tek parti faşizminden, darbe ve vesayet cenderesine, bunların yol açtığı siyasi sosyal ekonomik krizlere bölgesel ve küresel tehditlere kadar nice zorlu mücadeleyi aynı anlayışla yürüttük.
 
 
Geçtiğimiz 19 yılda Türkiye demokrasi ve kalkınmada, dünyanın en ileri ülkelerin seviyesine götürmek için verdiğimiz mücadelede, gücümüzü ve cesaretimizi milletimizin binlerce yıllık birikiminden aldık.”
 
“BU DEFA BAŞARAMAYACAKLAR”
 
“Bugün insanlığın yakın tarihin en önemli sağlık krizi ile boğuştuğu, küresel siyasi ekonomik sistemin açıldığı, yeni arayışların filiz vermeye başladığı bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizi ve milletimizi sürekli kendi sıkıntılarıyla meşgul ederek bu tür köklü değişimlerin dışında tutanlar yine aynı oyunun peşindeler ama bu defa başaramayacaklar.
 
Bu defa üzerinde asırlardır senaryoları bilhassa da son sekiz yıldır önüne kurulan tuzakları birer birer yakıp geçen hedeflerinden asla kopmayan bir Türkiye var.
 
Ellerinden gelse yağmurlu havada ülkemize bir bardak su vermeyecek olanların her gün karşımıza yeni dayatmalarla çıkmaları bizi yolumuzdan döndüremedi. Ahdediyorum yine döndüremeyecekler.”
 
PİYASALARDAKİ DALGALANMA
 
“Son bir kaç piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini, gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını kesinlikle yansıtmıyor. Türk sanayisi, salgın dönemindeki performansıyla direncini ve gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Kamu maliyesi ve finans sektöründeki göstergeler, gelişmiş ve gelişmekte olan pek çok ülkeye göre daha sağlam bir yapıya sahip olduğumuza işaret ediyor. Bir süre önce açıkladığımız ekonomideki reform programımızın politikalarını ve takvimini dün akşam itibarıyla ilan ettik.
 
Şimdi artık vakit, daha çok çalışma, üretme, gaza basma, hedeflerimize yürüme vaktidir. İktisadi temeli olmayan hareketlere karşı ülkesinin yanında yer alarak, güven ve istikrar mesajımıza sahip çıktıkları için milletimizin tüm fertlerine ayrıca teşekkür ediyorum. Sadece kendilerini güvende hissetmek amacı ile evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum.”
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key