KAYIKÇI; ESNAF TÜKENME NOKTASINA GELMİŞTİR!

537
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı düzenlediği basın toplantısında bir yıllık pandemi süreci içinde esnafın durumunu değerlendirdi. Esnaf ve sanatkarların zor durumda olduğunu ifade eden Kayıkçı, ‘ Esnafımız tükenme noktasına gelmiştir’ dedi.
 
Esnaf odalarına bağlı esnafların önemli bir kısmının kısıtlamalar altında işyerlerini kapalı tutmak zorunda kaldığına dikkat çeken DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı şu görüşlere yer verdi:
 
“Ekonominin temel taşı olan Esnaf ve Sanatkarlarımız yaşanılan bu zorlu pandemi sürecinde kendi durumlarına aldırış etmeksizin Devlet tarafından alınan tüm karar ve kurallara uyarak her zaman Devletin yanında olduklarını da göstermişlerdir.
 
2 Mart 2021 tarihi itibari ile geçilen kontrollü normalleşme dönemiyle ise risk seviyelerine göre bazı şehirlerde yeme – içme , kuaför , alışveriş gibi faaliyetlerde bazı yaş grupları için kısıtlamalar gevşetilmiştir.
Geride kalan 1 yıllık dönemde kısıtlamalara bağlı olarak Kafe, Restoran, Berber, Terzi , Kırtasiye ve Kuru temizleme gibi sektörlerde % 75 ‘lere varan bir azalma yaşanırken, pandemi sürecinde Bakkal, market , kasap gibi işletmeler kısıtlamaların olduğu zamanlarda da belli sürelerde faaliyetlerine devam ettiler, bu süreçte hizmet vermeye çalışan Kafe ve Restoran tarzı işletmeler kar, yağmur, fırtına demeden bisiklet, motosikletlerle paket servis hizmeti vererek evlerine bir ekmek parası götürmek için mücadelelerine devam etmektedirler.”
 
Birlik ve Odalar olarak esnaf ve sanatkarın durumunun düzelmesi için birçok girişimde bulunduklarını belirten Mustafa Kayıkçı, can suyu kredisinin sağlanması gerektiğine değindi:
 
“Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu ile ilgili bakanlıklara Düzce Esnafının yaşadığı sorunlar, sıkıntılar ve çözüm önerileri hakkında birçok kez resmi yazılar yazılmış ve Bakanlıklar düzeyinde katıldığımız tüm toplantılarda esnafımızın içinde bulunduğu durum anlatılarak, Devlet ve hükümetten esnafa yönelik, çeşitli kredi, teşvik ve desteklerin verilmesi talepleri defalarca dile getirilmiştir, yaptığımız girişimler neticesinde aileleri ve çalışanları ile birlikte 70 bin kişiyi bulan 12 bin 500 esnafımızdan şartları uyanlara gelir kaybı ve kira destekleri almaları sağlanmış bunun yanı sıra kredi faizlerinde çeşitli indirimler ve ödeme kolaylıkları sağlanmaya çalışılmıştır.
Ancak bütün siyasilerden isteğimiz odur ki bütün Esnaf ve Sanatkarlarımız için en az 6 ay ödemesiz olmak üzere toplamda 3 yılda ödenecek faizsiz can suyu kredisi sağlanmalıdır, aksi takdirde pandemi şartları hala devam etmektedir ve bu şartlar altında Esnaf ve Sanatkarlarımızın kendilerini toparlamaları mümkün olmayacaktır”
 
O KOLTUK BOŞ OTURMA KOLTUĞU DEĞİLDİR
 
Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun Meslek Odalarına ilişkin eleştirilerine de sessiz kalmadı. Caboğlu’nun Odaların pandemi süreci içinde etkili olamadığını ifade eden sözlerine karşılık Kayıkcı ‘ il başkanlığı koltuğu da boş oturma koltuğu değildir’ dedi.
 
Kayıkcı MHP il Başkanı İlhami Caboğlu’nun sözlerini talihsizlik olarak nitelendirdi ve kimsenin esnafları karşısına almamasını tavsiye etti. Caboğlu’nun esnaf odalarının çalışmadığını beyan etmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Kayıkçı konuşmasında, “Oturarak il başkanlığı yapılmaz. Esnaf odalarına gitmek zorundasınız. Zor gününde esnafın yanında değilseniz, iyi gününde nasıl olacaksınız? Bir siyasi partinin il başkanı esnaf teşkilatına bu şekilde sözler sarf edemez. Bir kasayla bir hükümet gitti bu ülkede. Bizim kimseyle derdimiz yok ancak kafayı yiyecek dereceye geldik artık. Esnafa bulaşan gider. Makamı mevkiisi ne olursa olsun. Bu üslup hatasından Caboğlu’nun bir an önce dönmesi lazım. Herkes haddini bilecek” ifadelerine yer verdi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key