SARIKAYA MAĞARASI KORUMA ALTINA ALINDI!

444

 

Geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz Sarıkaya mağarasına zarar veriliyor haberleri ve 08 Ekim 2019 tarihinde manşetten yer verilen haberlerin ardından Sarıkaya mağarası koruma altına alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından I. derecede sit alanı olarak ilan edilen Sarıkaya Mağarasının kesin korunacak hassas alan olarak tescillenmesi ilçe halkı tarafından olumlu karşılandı.

Doğal zenginliklerden Sarıkaya Mağarası’nın koruma alanı tescil kararı Resmi Gazete’de ilan edildi.

Buna göre; 2018’de Tabiat Varlığı B Grubu Mağara olarak ilan edilen Sarıkaya Mağarası “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak tescillendi.

21 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı şu şekilde; “Düzce İli, Yığılca İlçesi’nde yer alan, Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 109’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key