KARNELER 2 TEMMUZ’DA VERİLECEK!

324
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  öğrencilerin merakla beklediği soruları cevaplandırarak, “Okullar 2 Temmuz’a kadar açık olacak” dedi.
Bakan Selçuk, TRT Haber canlı yayınında, koronavirüs önlemleri kapsamında tüm eğitim öğretim kurumlarında yarın saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021’e kadar sürecek uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu ve eğitim gündemindeki soruları yanıtladı.
 
Tam kapanma sürecinin ardından okulların açılmasıyla ilgili planlamanın ne olduğunun sorulması üzerine Selçuk, arzularının okulların tamamen açılmasından yana olduğunu ama Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ve Sağlık Bakanlığının ortaya koyduğu tablolar doğrultusunda hareket etmeye çalıştıklarını ifade etti.
 
Selçuk, “Tam kapanma süreciyle vaka sayılarının azalacağını düşünerek, bunun okulların açılması için bir umut olmasını diliyorum. Ele ele vererek bu süreci iyi yönetebilirsek çok sağlıklı sonuçlar alınabilir ve gerekirse bütün sınıf seviyelerinde okulların açılmasını sağlayabiliriz. Öncelikleri de dikkate alarak amacımız bütün sınıfları açmak.” ifadelerini kullandı.

17 Mayıs’tan sonra yüz yüze eğitimin hangi sınıflarda başlayacağının bir iki hafta içinde netleşmeye başlayacağını belirten Selçuk, şu bilgileri verdi:

“Ortaokullarda ikinci dönemin sınavlarının yüzde 30’lar civarında tamamlandığını söyleyebiliriz. Liselerde biraz daha çok. 12. sınıfların sınavlarının tamamı bitti. Diğer sınıflarla ilgili de 17 Mayıs sonrasında bir düzenleme yapılacak ve buradaki düzenleme daha esnek bir düzenleme olacak. Liselerde yaklaşık yüzde 40’a yakın sınav tamamlanmış vaziyette. Liselerde ikinci dönemde de tek bir sınav olacak.”

Öğretmenlerin aşılanmasının 24 Şubat’ta başladığını anımsatan Selçuk, 425 bin 500 öğretmene aşı randevusu açıldığını hatırlattı.

Selçuk, okulların 2 Temmuz’a kadar açık olacağını hatırlatarak, “Yazın dileyen veliler çocuklarının matematik kampı, kursu ya da yaz okulları ya da televizyondaki destek çalışmaları ve EBA internetteki aktivitelerle desteklenmesi konusunda yüzlerce etkinlik görecekler.” diye konuştu.

Karneleri öğrencilere yüz yüze vermek istediklerini vurgulayan Selçuk, karne verilmemesinin yüz yüze olmaması halinde dijital karnenin de hazır olduğunu söyledi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key