YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

İSRAİL POLİSİ MESCİD-İ AKSA’DA NAMAZ KILAN CEMAATE SALDIRDI! 53 KİŞİ YARALANDI!

258
Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Harem-i Şerif savaş alanına dönüştü.
 
İsrail polisi, ses bombaları ve plastik mermiyle cemaate müdahale ederken, Filistinli gençler ise taşlar ve cam şişelerle karşılık verdi.
 
Filistin Kızılay’ından yapılan yazılı açıklamada, Harem-i Şerif’te yaşanan olaylarda 53 Filistinlinin İsrail polisinin müdahalesinde yaralandığı belirtildi.
 
Mescid-i Aksa’da İsrail polisinin müdahalesi devam ederken, diğer taraftan teravih namazı belirli aralıklarla sürüyor.
Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer Kisvani, Harem-i Şerif’te yaşanan olayların durdurulması için İsrail polisinden avlulardan çekilme çağrısı yaptı.
 
İsrail polisi, Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı.
 
Öte yandan Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ile Sahire Kapısında da İsrail polisi Filistinli gençlere saldırdı.
 
Yoğun bir şekilde çevrede konuşlanan polis, Eski Şehir kapılarından kontrollü bir şekilde geçişlere izin verdi.
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, şu ana kadar Harem-i Şerif’te yaşanan olaylarda çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu.

ANKARA’DAN SALDIRIYA TEPKİ YAĞDI

Ankara’dan İsrail’in saldırısına art arda tepkiler geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmelidir. Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır” açıklamasıyla İsrail’in saldırısına tepki gösterdi.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN KINAMA MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

ŞENTOP: AÇIK BİR DEVLET TERÖRÜDÜR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsrail’in Mescid-i Aksa’da cemaate saldırmasına ilişkin, “Her Ramazanda olduğu gibi İsrail’in, şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik edildiğini belirten Şentop, “Bu gece, Mescid-i Aksa’da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa’daki terörü lanetliyorum.” ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN’DAN SALDIRIYA TEPKİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan yaptığı paylaşımla İsrail polisinin saldırısına tepki gösterdi. Altun paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“İsrail’in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü işgal ve şiddet politikasını endişeyle takip etmekteyiz. İsrail’in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz.”

ÖMER ÇELİK: RAMAZAN AYINDAKİ SAYGISIZLIĞI KINIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskına tepki gösterdi. Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz.”

İsrail’in Mescidi Aksa’nın hukuki statüsüne saygı duyması ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranması gerektiğini belirten Çelik, Filistinlilerin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanında olduklarını vurguladı.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar