ÖZLÜ; YENİ LOGOMUZ; ATILIM YAPAN DÜZCE SEMBOLÜ!

369

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, geniş katılımlı bir toplantı ile Düzce Belediyesi’nin yeni kurumsal kimliğini tanıttı.  Başkan Özlü,  sosyal bütünleşmeyi sağlayan, ortak değerlerin yansıtıldığı simgesel bir logo tasarlandığının altını çizdi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Şehirlere kimlik veren, sosyal bütünleşmeyi sağlayan ortak değerler vardır. Yaylasıyla, deniziyle, tarihiyle, doğasıyla çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Düzce’mizde her bir değerden bir parça da olsa var. Sembol olarak Düzce’mizde ortak değer oluşturmak istedik. Düzce’nin markalaşması açısından bir adım olacak” dedi.

ATILIM YAPAN DÜZCE SEMBOLÜ

“ Düzce’yi 1323 yılında fetheden ortak atamız Konuralp Bey’in logoda olmasını önemsedik” diyen Başkan Özlü, “Geçmişten bugüne Düzce’nin kültürel özelliklerini yansıtan mirasları kullanmak istedik. Bu kültürel değerler incelendiğinde Konuralp Gazi’nin tarihi kimliği ve kişiliği kurumsal kimliğin oluşturulmasında önemli bir rehber olmuştur. Konuralp Gazi, Düzcelilerin öz gücünü ve cesurluğunu, yiğitliliği temsil eden önemli bir figürdür. Şahlanan atın üzerindeki Konuralp Bey ise atılım yapmaya hazırlanmış Düzce’yi temsil etmektedir” diye konuştu.

SELÇUKLU GÜNEŞİNDEN ESİNLENDİK

Logoda bulunan kırmızı çemberin Selçuklu Güneş figürü kullanılarak geçmişten bugüne kalan ortak mirası simgelediğini belirten Başkan Özlü, “ Logomuzun sade olmasına dikkat ettik. Selçuklu Güneşini sembolize eden kırmızı çember, tarihten bu yana güçlü bağlarımızı da ortaya koymaktadır” dedi.

ÜÇ SEMBOL BİR ARADA

Başkan Özlü, belediyenin kuruluşu olan 1881 tarihiyle hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yılına, hem belediyenin kuruluş yılına hem de son il olan Düzce’nin plaka numarasına hoş ve anlamlı bir atıfta bulunduklarını kaydederek, milattan önceden başlayan kentin serüvenini logoda simgeleştirdiklerini söyledi.

DÜZCESPOR UNUTULMADI

Düzcelilerin tutku ile bağlı oldukları kentin ortak paydaşlarından biri olan Düzcespor’u da unutmadıklarının altını çizen Başkan Özlü, “ Düzcespor’umuzun renkleri olan Lacivert ve Kırmızı renklerini kullandık. Böylelikle soyluluk ve gücün temsilcileri olarak ana renkler logomuzun sembol gücünü de artırdı” şeklinde konuştu.

MECLİSTEN ONAY BEKLENİYOR

Başkan Özlü, logonun tavsiye niteliğinde olduğunun altını çizerek, meclise sunulacağını ve meclisten geçmesi halinde kullanıma başlanacağını da vurguladı.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key