YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

DELTA VARYANTI GEBELERDE ÖLÜME YOL AÇABİLİYOR!

547
Delta varyantı gebelerin COVID-19’u ağır geçirmesine hatta ölümüne neden oluyor. Uzmanlar, hamilelere yeni tip koronavirüsün (COVID-19) delta varyantının daha ağır geçmesi nedeniyle aşı çağrısında bulundu.
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Hakan Akelma, Diyarbakır’da COVID-19 vakalarındaki artışa bağlı olarak hastanenin kliniğinde bu ay vaka sayısında pik yaşandığını söyledi.
 
Virüsün delta varyantının yayılmasının vaka sayısının artmasına neden olduğunu aktaran Akelma, kentte aşı oranlarının düşük olması nedeniyle delta varyantının özelliğinden dolayı virüsün hızlı yayıldığını belirtti.
 
Virüsün aşısızları yoğun şekilde etkilediğine dikkati çeken Akelma, bu süreçte aşı olmayan ve COVID-19’a yakalayan vatandaşların hastaneye yoğun bir şekilde başvurduğunu bildirdi.
 
Özellikle geçen hafta hastanenin doluluk oranının çok yükseldiğini kaydeden Akelma, delta varyantının hastalarda çok hızlı öldürücü etkisinin bulunduğunu vurguladı.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar