YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

AMERİKAN BEYAZ KELEBEĞİ ÜZERİMİZE KABUS GİBİ ÇÖKTÜ!

691

Düzce’de fındık bahçelerini adeta talan eden Amerikan Beyaz Kelebeği, şimdi de evlere dadandı. Ne kapı ne de pencere açabilen vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyorlar. 

Düzce’de fındık bahçelerini kurutan Amerikan Beyaz Kelebekleri şimdi de evlerinin duvarlarını istila etmeye başladı. Pencerelerini korkudan açamayan vatandaşlar, çözüm için yetkililerden yardım bekliyor.
Amerikan Beyaz Kelebeği Düzce’nin kabusu oldu. Fındık bahçelerini adeta talan eden ve birçok bahçenin kurumasına neden olan Amerikan Beyaz Kelebekleri şimdi de evlere dadandı. Düzce’nin birçok bölgesinde evlerin duvarlarını saran Amerikan Beyaz Kelebekleri yüzünden kabus dolu günler yaşayan vatandaşlar yetkililerin bu duruma çözüm üretmelerini bekliyorlar .
600’DEN FAZLA BİTKİYE ZARAR VERİYOR!

 

En çok dut, fındık, elma, armut, kiraz gibi ağaçlara zarar veren Amerikan Beyaz Kelebeği 600’den fazla bitki türüne zarar veriyor. Beyaz renkte olan tırtıllar  , yumurtalarını paketler halinde yaprağın üstüne bırakıp kendine özgü sıvaları ile birbirlerine yapıştırıyorlar.

Bu zararlı yumurta kümelerinden çıkan tırtıllar yapraklar ile beslenip ipeksi ağlar örerek  ağaçların tamamen yok olmasına ve verim kaybına neden oluyorlar .

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar