YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ORYANTİRİNG ŞAMPİYONASI ANTİK KENTTE YAPILDI!

500
Türkiye U-14 Oryantiring Şampiyonasının 3.kademe yarışları Düzce’nin tarihi Konuralp bölgesinde gerçekleştirildi.
15-21 Mayıs Gençlik Haftası nedeniyle Türkiye U-14 Oryantiring Şampiyonasının 3.kademe yarışlarına “Batı Karadeniz’in Efesi” Prusias ad Hypium Antik Kenti ev sahipliği yaptı.
11 farklı ilden 30 kulüp ve 502 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk ayağı Konuralp bölgesinde gerçekleşti.
Ellerindeki haritalarla bitiş noktasını bulmaya çalışan sporcular bir birleriyle kıyasıya yarıştı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, yaptığı açıklamada, tabiatla, doğayla ve tarihle iç içe olan oryantiring sporunun büyük organizasyonlarını Düzce’de geleneksel hale getirip her yıl düzenlemek istediklerini söyledi.
11 ilden 30 kulübün bulunduğu ve 502 sporcunun yarışacağını ifade eden İl Müdürü İsa Yazıcı ,”15-21 Mayıs 2022 tarihleri arasında tüm yurt genelinde büyük bir coşkuyla kutlanan Gençlik Haftasını kutlamaktayız. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu yılda Düzce’de bayram havasında bir Gençlik Haftası kutlayacağız. Bugün burada Batı Karadeniz’in Efes’i olarak adlandırılan Konuralp Prusias ad Hypium Antik Kenti’nde Türkiye Oryantiring Federasyonu U-14 Türkiye Şampiyonası 3. Etap Yarışları için sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Düzce turizm ve tanıtım ile her geçen gün kendisinden daha fazla bahsettirmekte. Bu müsabakalarda bunun bir parçası. 11 ilden 30 kulübün bulunduğu ve 502 sporcunun yarışacağı şampiyonayı organize ediyoruz. Tabiatla, doğayla ve tarihle iç içe olan oryantiring sporunun büyük organizasyonlarını ilimizde geleneksel hale getirip her yıl düzenlemek istiyoruz. Düzce’mizde sizleri misafir etmekten mutluluk duyuyor, müsabakalarda yarışan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.
Şampiyonaya ev sahipliği yaptıkları için mutluluk duyduklarını ifade eden Düzce Belediye Başkanı  Faruk Özlü, “11 farklı ilden 30 kulüp ve 502 sporcu ile toplam 800 katılımcının olduğu Oryantiring Şampiyonasını gerçekleştirdiğimiz son derece mutluyuz. Burada farklı illerden farklı sporcuları misafir ediyoruz. Misafir ettiğimiz bölge çok farklı bir yapıya sahip. Burası Konualp Antik Kenti bizler burayı önemsiyoruz. Çünkü burada Düzce’nin tarihi var.” ifadelerini kullandı.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar