YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

AŞIRI YAĞIŞLARIN SEBEBİ NE ?

375

TRT Haber’de Düzce’deki sel felaketinin nedenleri masaya yatırıldı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Labrotuvarı Başkanı Adil Tek,yaz aylarında bu tür aşırı yağışların sebebini iklim değişikliğine bağladı.

Avrupa Uzay Ajansından alınan uydu görüntüleri üzerinden Düzce’deki sel felaketini değerlendiren Adil Tek, atmosfer hareketlerine bakarak Bölgede özellikle gece saat 02.00 sıralarında dar bir alanda hareketlenme yaşandığını ve bunun aşırı bir yağış olarak bölgeye yansıdığını söyledi.

Meteorolojinin ölçümlerine göre bölgeye gün içerinde metrekareye 146 kg. yağış düştüğünün saptandığını belirten Tek, bunun çok yüksek bir rakam olduğunu söyledi ve İstanbulun senelik toplam yağışı metrekarede 800 Kg. olduğunu söyledi. ve bu rakamın 4’te birinin bir gün içerisinde Bölgeye yağdığını dile getirdi.

Dün gece Düzce’de hava sıcaklığının 17 derece olduğunu deniz sıcaklığının ise 26 derece olduğunu dile getiren Adil Tek, bu kadar yağış peki nasıl oldu derseniz denizden de beslenme aldı ve tabiri caizde denizden kovayı doldurdu ve geldi Cumayeri ve Akçakoca’nın üzerine bıraktı dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar