YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

İKİ ÇOCUĞUMUZU BULURSAK MÜSTERİH OLACAĞIZ”

372

Düzce Valisi Zülkif Dağlı arama faaliyetlerinin 300’ün üzerinde iş makinesi, 700 personelle günün ağarmasından akşam havanın kararmasına kadar devam ettiğini kaydetti.

Geçen gün iki vatandaşın cansız bedenlerine ulaştıklarını anımsatan Dağlı, “Şu anda 7 ve 3 yaşında iki çocuğumuzun cansız bedeni toprak altında. İnşallah en kısa zamanda da onlara ulaşırız. Her yerde olabilir düşüncesiyle arkadaşlarımız didik didik arıyorlar. Tabii sizin de gördüğünüz gibi zor bir durum. Çevrenin, aramanın zorluğunu hep birlikte görüyorsunuz. Her yer ağaç ve toprak yığını. Ne kadar geniş şekilde dere yatağının oluştuğunu görüyoruz. Ama mücadelemiz devam edecek. İnşallah çocuklarımızı bulacağız.” şeklinde konuştu.

“HAYATI BİR AN ÖNCE NORMALE DÖNDÜRMEK GEREKİYOR”

“Bir taraftan da Esmahanım, Uğurlu ve diğer 24 köyümüz ve toplam 45 köyümüzün tamamında hayatı normale döndürmek için uğraşıyoruz. Şu anda 3 ev olan bir mahalle hariç her yerde yollarımızı açmış durumdayız. O da bu akşam açılmış olacak. İçme suları şebekelerini düzeltiyoruz. Kısa zamanda yapılabilecek olanları hemen yaptık. AFAD Başkanlığımız olayın ilk anından itibaren hep yanımızdaydı. Bu çalışmayı hep birlikte yürütüyoruz. Vatandaşımızın zararının giderilmesiyle ilgili çalışmalar da yapılıyor. Büyük oranda tamamlandı ama ekstra talepler veya ihbarlar geldiği andan itibaren onlara da yine arkadaşlarımızı gönderiyoruz. Hem hasar hem de zarar tespitiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. AFAD Başkanlığımıza bununla ilgili maddi kayıplarımızı gösteren taleplerimizi ilettik, onlar da bu konuda çok hızlı şekilde, gece gündüz demeden çalışıyorlar.”

Ödemelere Cumayeri ilçesinden başladıklarını, bugün de Akçakoca’daki vatandaşlara meblağların iletildiğini bildiren Dağlı, bu yarayı hep birlikte saracaklarını dile getirdi.

Düzce için seferber olan tüm ekiplere teşekkür eden Dağlı, “İnşallah bu iki çocuğumuzu da bulursak daha müsterih olacağız. Amacımız, gayretimiz bunun üzerine.” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar