YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

REKTÖR ÇAKAR, BASIN TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

270

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Düzce’de faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi açısından 2019 yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Genel Sekreter Hasan Sadi Ateş ile Düzce Üniversitesi İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert ve basın mensupları katıldı. “Düzce’ye Hatırı Sayılı Eserler Bırakmak İçin Gayret Ediyoruz” Tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; başarılarıyla, fiziksel yapılaşmasıyla, ihtisaslaşma faaliyetleriyle iz bırakmaya çalıştıklarını ifade ederek Düzce’ye hatırı sayılı eserler bırakmak için gayret ettiklerini dile getirdi.

“Çocuk Acil Servisi’ni Ayrı Binada Yapılandıran Tek Üniversite Hastanesiyiz” Düzce Teknoloji Transfer Ofisi bünyesinde kuracakları Ticarileşme birimi ile buluşları ticarileştirerek Düzce için değere dönüştüreceklerini söyleyen Rektör Çakar, bu açıdan Düzce’ye daha fazla yatırımcı çekebileceklerine işaret etti. Sağlık alanında da önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirten Prof. Dr. Çakar; Çocuk Acil Servisi’ni ayrı binada yapılandıran tek Üniversite Hastanesi olduklarını, Hastane bünyesinde Organ Bağışı Birimi ve Organ Nakil Merkezi ile Uluslararası Sağlık Turizmi Hasta Birimi kurduklarını sözlerine ekledi. Türkiye’nin En Büyük Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Düzce Üniversitesi’nde Türkiye’nin en büyük Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’ni hayata geçirdiklerini dillendiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Merkezde klinik araştırmalar ve laboratuvar çalışmalarının yapıldığını söyledi. Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği 15 tür Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarının 10 tanesinin, bu Merkezde sertifikalı olarak uygulamasının ve eğitiminin yapıldığı bilgisini paylaşan Çakar, Merkezin sağlık turizmine çok önemli katkılar yapacağının altını çizdi. Düzce Üniversitesi’nin yapılaşma çalışmalarından da bahseden Rektör Çakar, 2019 yılında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi, Tıp Fakültesi Ek Derslik Binası ve Kağıt Hamuru Tesisi’nin yapımının tamamladığını, Orman Fakültesi’nin tadilatı ile Hastane otopark ve çevre düzenlemesinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Devam eden yatırımlar hakkında da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Çakar, Botanik Bahçesi’nin görsel olarak kendini göstermeye başladığını belirtti. İçinden şelaleler akacak olan, biyolojik göleti, endemik ve süs bitkileriyle Botanik Bahçesi’nin çok önemli bir yaşam alanı olacağını söyledi. İlahiyat Fakültesi Camii, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yapımının devam ettiğini dile getiren Çakar, İlahiyat Fakültesi binasının planlanan yatırımlar arasında olduğunu kaydetti.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar