YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

YÜRÜYÜŞE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ENGELİ

351

Türk silahlı kuvvetlerine destek amaçlı toplanan öğrencilerin bayrakla yürümesini engelleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aldırmaz’a, Yığılca Belediye başkanı Rasim Çam sert tepki gösterdi.

 

Yürüyüşün siyasi bir hareket olduğunu söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aldırmaz, “Sizin arkanızdan yürüyecek adam varsa yürüsün. Önünde yürüyecek adam varsa onu da önünden alırım. Benim sabrımı zorlamayın” dedi.

Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, Esad rejimini protesto etmek ve Bahar Kalkanı Harekatı’na destek amacıyla ellerinde Türk bayrakları ilçe merkezindeki Anıtpark Meydanı’nda toplanan liseli gençlerin, Yığılca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aldırmaz tarafından “Bu siyasi bir harekettir” denilerek engellendiğini belirterek, bu durumu sert dille eleştirdi. Başkan Çam, Yığılca İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldırmaz’ı kınadığını belirterek, görevden alınması için imza kampanyası başlatacağını vurguladı.

Mehmetçiğe desteklerini göstermek isteyen bir grup lise öğrencisi geçtiğimiz gün Anıtpark Meydanı’nda toplandı. Talepleri üzerine Yığılca Belediyesi tarafından temin edilen bağımsızlığımızın sembolü Türk bayraklarını gururla taşıyan öğrenciler, hiç beklemedikleri bir engellemeyle karşılaştı. Yığılca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aldırmaz, Esad’ı protesto eden liseli gençleri siyasi bir hareket yapmakla itham ederek, “yürüyemezsiniz”dedi. Bu durumu üzerine Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü lanetliyor ve kınıyorum”

“Manevi değerimiz olan bayrak asla siyasi bir tarafa maal edilemez! Yığılca’mızda 6 Mart Cuma günü katil Esad rejimini protesto etmek amaçlı sınırlarımız dışında kahramanca savaşan ordumuza, mehmetçiğimize destek amacıyla şehit olan 36 vatan evladını anmak için bayraklarıyla bir araya gelen liseli gençlerin Anıtpark’taki milli ve manevi duygularla gençlere siyasi bir hareket diyerek ellerinden Türk bayrağını toplatan İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü lanetliyor ve kınıyorum. İlçemizde eğitimin başında siyasallaşmış, yobazlaşmış bir zihniyetin bir dakika dahi kalması ilçemizin ülkemizin ne kadar geriye gideceğinin göstergesidir. Bu zatın her platformda Yığılca’mın gençleri ve insanlarıyla ilgili aşağılayıcı sözlerine mütait ve defalarca şahit oldum. Geçen yıl tayin olup giden hocalarımızın tayinlerini bu zat yüzünden istediklerini anlattılar. Bu paylaşımın hiçbir şekilde siyasal olmadığı sadece ilçe halkımızın bu şahıs hakkında bilinmeyenleri bilmelerini istediğim için sorumluluk hissettim takdir kamuoyunun. Yakın zamanda konuyla ilgili basın ve bu şahsın görevden alınması için imza kampanyası başlatacağım. Bayrak çok değerli bir manevi değerimiz olduğu gibi asla siyasi tarafa maal edilemez. Bayrağımıza ve gençlerimize sahip çıkalım Yığılcam, saygılarımla.”

İlçe Merkezi Bayraklarla Donatıldı

Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam meydana gelen olay sonrası ilçe merkezini bayraklarla donattı.

Çam, tüm yaşananların kamera kayıtlarında mevcut olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bu olayda siyasi hiçbir şey yoktur. Gençler bizden bayrak istedi ve biz de bunu temin ettik. Hatta Kaymakam’ı arayıp konu hakkında bilgilendirdim ve izin aldım. Ellerinde bayraklarla Esad’ı protesto eden lise öğrencilerimizin önünü kesen Yığılca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aldırmaz “Siyaset yapıyorsunuz” diyor. Bu asla kabul edilemez. Benim ilçem 4 yılda 3 şehit verdi. Konuyla ilgili Kaymakam’a bilgi verdim. 100 tane Türk bayrağı siparişi de verdim. Yığılca’yı bayraklarla donatıyorum” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key