YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

BERAT KANDİLİNDE KUTSAL MEKANLAR İBADETE KAPALI KALDI!

337

Korona virüsü salgını nedeniyle tüm dünyada hayat adeta dururken, Kutsal mekanlar da ilk kez bu kadar uzun süre boş kaldı. Suud Arabistan salgının ilerlemesi nedeniyle süresiz bir şekilde sokağa çıkma yasağı ilan ederken, İsrail Devleti de Kudüs başta olmak üzere bir çok kutsal mekanı ibadete kapadı.

Bu güne kadar 2 bin 605 kişinin Korona Virüsüne yakalandığı Suudi Arabistan’da yetkililer tedbir amaçlı olarak Mekke ve Medine’deki kutsal mekanları ibadete kapattı. Sokağa çıkma yasağının da getirildiği ülkede Mart ayı başından bu yana Kabe’de ve Mescid-i Nebevi’de toplu ibadet yapılamıyor.

İsrail’de bugün itibari ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 57’ye, vaka sayısı ise 8 bin 904’e yükseldi. İsrail’de Kovid-19 önlemleri kapsamında tüm okullarda eğitime ara verilirken, ikiden fazla kişinin bir araya gelmesi de yasaklanmıştı. Mescid-i Aksa’nın da yer aldığı Kudüs’de de önlemler üst seviyeye çıkarılırken, İbadet ise uzun bir süredir yapılamıyor.

Berat Kandilini kutladığımız bu mübarek günde de başta Üç Büyük kutsal Camiler olmak üzere Türkiye’deki tüm cami ve ibadethaneler de kapalı kalacak. Müslümanlar ilk kez bu denli uzak kaldığı kutsal mekanlardan ayrı olarak dua ve ibadetlerini evlerinde yapmak zorunda kalacak.

 

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar