İKİ GÜNLÜK YASAK İNSANLARDA PANİĞE NEDEN OLDU!

331

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanması kararlaştıran sokağa çıkma yasağını duyanlar, büfe, fırın ve akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu. Sosyal medyada vatandaşlar Sağlık Bakanlığının bugüne kadar ki emeğinin bir gecede zayi edildiğini belirterek ani alınan karara tepki gösterdiler.

Bu geceden itibaren yürürlüğe giren ve 31 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından İstanbullular, market, manav, tekel bayi ve fırınlara hücum etti. Alışveriş telaşıyla birçoğu maskesiz sokağa çıkan vatandaşlar, sosyal mesafe kuralını da hiçe saydı.

Polis otosundan yapılan “Değerli vatandaşlar, kendi sağlığınız için sosyal mesafe koyun. Yarın bütün fırınlar açık kalacak, kimse aç kalmayacak. Yarın fırınlar, marketler açık, ihtiyaçlarınızı yarın giderebilirsiniz. Şu an burada kalabalık yapmaya gerek yok” şeklindeki uyarıları dikkate almayan vatandaşlar kuyruklarda beklemeye devam etti.

Sosyal medyada ise vatandaşlar Sağlık Bakanlığının bugüne kadar ki emeğinin bir gecede zayi edildiğini belirterek ani alınan karara tepki gösterdiler. İyi gidiyorduk ama bu akşam kaybettik diyen vatandaşlar, haftalardır uygulanan sosyal mesafenin yarım saatte yok olduğunu ve riskin arttığını vurguladılar.

Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar