BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, İDDİALARA CEVAP VERDİ!

252
Akçakoca Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz, basında çıkan Değirmenağzında bulunan akaryakıt istasyonun satışına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Söz konusu ihalenin
kapalı ihale usulü ile yapıldığını işaret eden Yılmaz, ‘ Satışa ilişkin tüm işlemler yasaldır, herhangi bir şekilde ihaleyi gizleme ya da şaibe söz konusu değildir’ dedi.
Akaryakıt istasyonu satışına ilişkin Meclisten yetki aldıklarını vurgulayan Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz, ihale sürecini ve satışını şu şekilde açıkladı:
Satışına karar verilen akaryakıt istasyonu için fiyat değerlendirmesine yönelik sertifikalı bağımsız yetkililerden fiyat alınarak belirlenmiştir.
Bu değer üzerinden ihale şartnamesi hazırlandı ve ilana çıkıldı. Söz konusu ihalenin duyurusu Düzce Valiliği kararı ile Akçakoca Sahilin Sesi gazetesinde resmi olarak yayınlandı, belediyemizin giriş
katındaki ilan panosuna da asıldı ve 15 gün süreyle askıda kaldı. Bununla yetinmeyerek, çevre il ve ilçelerden ihaleye katılmaya yönelik ilgili belediyelere gönderildi. Ayrıca, Akçakoca kaymakamlığına resmi yazı gönderilerek Kaymakamlığın ilan pasosuna asılmasını sağladık.
Son olarak Cumhurbaşkanlığına da gönderilerek Resmi Gazetede yayımlandı. Böylelikle ihale ilanının yayınlanmasına yönelik tüm iş ve işlemler yasal zeminde ilgili yönetmeliklere göre yapılmıştır.
3- İhalenin gün ve saati geldiği zaman kim dosya vermiş ise onun dosyasını açtık. İhalemize bir tek katılımcı girmiştir. Katılımcının teklifi 3.910.000 TL’dir. Bizim yaklaşık maliyetimiz 3.900.000 TL’dir.
Bilirkişinin vermiş olduğu rapor ise 3.840.000 TL’dir. Biz encümen olarak bunu yeterli görmeyerek ihalemizi 10.000 TL daha artırarak 3.920.000 TL ile sonuçlandırdık.
İhale süreci, yasal ve usulüne uygun şekilde yapılmıştır. Bazı basında çıkan haberler gibi ihaleyi gizleme ve şaibe yoktur.
Biz Başkanımız Okan Yanmaz ve ekibi olarak belediyenin ve Akçakoca’nın haklarını her zaman korumuşuzdur ve korumaya da devam edeceğiz. Belediyemizde yapılan tüm ihaleler yasal ve şeffaf
olarak yapılmaktadır. Bu yüzden dedikodu tabanlı şaibe iddiaları maksatlı ve gerçek dışıdır.
Belediyemizi yıpratmaya yönelik bu tür mesnetsiz iddialara halkımızın itibar etmemesini istiyor, yukarıdaki bilgileri kamuoyuna saygı ile paylaşıyoruz.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key