YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

MESCİD-İ NEBEVİ’YE TERMAL KAMERA YERLEŞTİRİLDİ!

396
Covid-19 salgını nedeniyle bir süredir ziyarete kapalı tutulan Mescid-i Nebevi’ye girenlerin vücut sıcaklığını izlemek için termal kamera yerleştirildi.
Özellikle Peygamber Efendimizin kabri şerifini ziyaret etmek için müslümanların en yoğun kullandığı selamlama tarafına imamların ve özel misafirlerin  girdiği kapıya yerleştirilen ve yapay zeka teknolojisine sahip termal kameraların ilk testi başarı ile sonuçlandı.
Yerleştirilen Termal Kameralar, tek seferde aynı anda 25 kişinin vücut sıcaklığını 9 metrelik bir mesafeden ölçebiliyor. 1 ay boyunca hafızasında bilgileri saklayabilen Termal kameralardan yetkililer istedikleri bilgiye ağ üzerinden de kolayca ulaşabiliyorlar.
Kameraların yerleştirilmesinin ardından şimdi gözler salgın nedeni ile kapatılan Mescid-i Nebevi’nin ne zaman açılacağı ile ilgili yetkililerin yapacağı açıklamaya çevrildi.
Korona virüs nedeniyle bugüne kadar 6 bin 380 vaka ve 53 kişinin hayatını kaybettiği Suudi Arabistan’da vakaların en çok görüldüğü şehirler sırasıyla Cidde (195 vaka), Medine (91 vaka), Riyad (85 vaka) ve Mekke’de ise 58 vaka olarak açıklandı.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar