KOMŞUDA KORKUTAN KORONA TABLOSU!

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 30 büyükşehirle Zonguldak'ta hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Zonguldak'ta kent merkezinin normalde yoğun olan cadde ve sokaklarında sessizlik hakim oldu. ( Gökhan Yılmaz - Anadolu Ajansı )
666
Türkiye genelinde koronavirüs vakalarının nüfusa göre düşünüldüğünde en fazla görüldüğü 6. il olan komşumuz Zonguldak, koronavirüs kaynaklı ölümlerde ise İstanbul’u geçerek ilk sırada yer aldı. Hal böyle olunca Valilik Zonguldak ile olan sınırları kapattı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler artarak devam ediyor. Daha çok 30 büyükşehir odaklı alınan tüm tedbirler, vaka sayısının nüfus oranına göre fazla olduğu için Zonguldak’ı da kapsıyor. Açıklanan verilere göre Zonguldak, koronavirüs kaynaklı yaşanan ölümlerde ilk 10 şehir arasında ilk sırada bulunuyor.
Zonguldak’ın bu kapsama dahil edilmesi elbette boşuna değil. Kent, 81 il içinde nüfusa göre kıyaslama yapıldığında en çok vaka ve ölüm oranına ev sahipliği yapıyor. Paylaşılan bilgilere göre Zonguldak, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden insanların sıralandığı ilk 10 şehir listesinin ilk sırasında yer alıyor. Ölüm sayısında İstanbul’u geçen şehir, korona vaka yoğunluğunda ise İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Sakarya’nın ardından 6. sırada bulunuyor.
Zonguldak, 1,5 kilometre karelik alanda kömür tozu püskürten 7 termik santrale sahip bir şehir. Bu nedenle kentte yaşayan insanların yüzde 60’ı akciğer hastalıklarına yakalandı.
Ölüm oranındaki artışın ardından Düzce Valiliği de Zonguldak ve Sakarya ile olan tüm giriş çıkışları kapatma kararı aldı.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar