DÜZCE’DE YOĞUN BAKIM HASTASI KALMADI!

303
Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı Korona virüs pandemisiyle ilgili son verileri açıkladı. Vali Dağlı şimdiye kadar 96 hastanın taburcu edildiğini söyleyerek yoğun bakımda yatan 4 hastanın da servise alındığını bildirdi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizde ve ilimizde de etkisini gösteriyor. Dünya genelinde 3 Milyon 618 Bin 325 aktif vaka bulunmakta olup, bunların 1 Milyon 184 Bin 145’i iyileşti. 253 Bin 381 hasta ise hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca’nın 05 Mayıs 2020 tarihi itibariyle açıkladığı verilere göre, ülkemizde 129 Bin 491 aktif vakadan, 73 Bin 285’i iyileşirken, 3 Bin 520’si ise yaşamını yitirdi. Düzce’de ise Vali Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinesinde alınan önlemler doğrultusunda konu sıkı bir şekilde takip ediliyor.
SALGIN GELMEDEN TEDBİRLER ALINDI
Valilik tarafından yapılan açıklamada salgın gelmeden tüm tedbirlerin alındığı söylenerek: “Salgın henüz ilimize gelmeden, hastanelerimizde salgın planları oluşturulmuş, bu planlar kapsamında salgın poliklinikleri ayrılmış, salgın servisleri, yoğun bakımları, doğumhaneleri ve hatta ameliyathaneleri ayrılarak hastanelerimiz olası her türlü duruma hazırlıklı hale getirilmiştir. İlk vakanın görüldüğü günden itibaren filyasyon ekipleri özenli ve titiz çalışmalar gerçekleştirerek temaslı takiplerini yapmışlar, yeni vakaları hızlıca tespit ederek izole etmişler ve virüs bulaşma riskini azaltmışlardır” denildi.
96 HASTA ALKIŞLARLA UĞURLANDI
Valilik iyileşen hasta sayısını da açıklayarak; “Sağlık Bakanlığı’nın tedbir ve talimatları doğrultusunda uygulanan tedavi protokolleriyle, salgından etkilenen vatandaşlarımıza en etkin tedaviler uygulanarak başarı sağlanmış, bu zamana kadar tedavilerinin bitimini müteakiben 96 vatandaşımız alkışlarla evlerine uğurlanmıştır. Uygulanan etkin tedaviler neticesinde yoğun bakımda tedavi gören 4 hastamız da servise alınmıştır.
Valiliğimiz koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşlarınca il genelinde alınan önlemler ile hastalığın yayılması minimum seviyeye inmiştir. Halkımızın aynı hassasiyetle kurallara uymaları, normalleşme sürecine daha hızla girmemizdeki en büyük etken olacaktır. Salgınla olan mücadelemizi evde kalarak, izolasyon, temas ve sosyal mesafe kurallarına riayet ederek kazanabileceğimizi unutmayalım” denildi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar
İmage To Text Windows 11 Key