YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

KORONAVİRÜSE YAKALANAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ; KİMSE GENÇLİĞİNE GÜVENMESİN!

419
Koronavirüse yakalanan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz sigara kullanmadığı ve kronik hastalığı olmamasına karşın Covid-19 virüsünü ağır geçirdiğini söyledi.
 
Geçtiğimiz günlerde Koronavirüse yakalanan Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz tedavisinin tamamlanmasının ardından görevine geri döndü.
 
Düzce Sağlık İl Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, virüsün yayılmasıyla birlikte kendisi de korona virüse yakalanmıştı. Karantina süresinin bitmesiyle birlikte iyileşerek görevinin başına dönen Dr. Yılmaz; kimsenin gençliğine ve sağlığına güvenmemesi gerektiğini vurgulayarak vatandaşları kalabalıktan uzak durmaları konusunda uyardı.
 
Yılmaz, “Bir akşam mesai bitiminde üşüme, titreme ve halsizlik ile başladı. İlerleyen saatlerde yüksek ateş olunca kendimden hemen şüphelendim. Hastaneye müracaat ettim. Testlerim yapıldı. Covid-19 testimin pozitif olduğumu öğrendim. Süreç o gece itibarıyla ağır seyretmeye başladı. Öyle olunca hekim arkadaşlar, hastanede kalmam gerektiğini söylediler. Akciğer tutulumu oluşmuş. Sağ olsun hastanede çalışan arkadaşlarımız ilgilendiler. 3-4 günlük süreçte vücudumda kırgınlıklar, yüksek ateş ve diğer semptomlar yoğun bir şekilde devam etti. 3. ve 4. günden sonra birçok semptom geriledi. Ateşim olmamaya başladı. Hal öyle olunca insan kendini daha iyi hissediyor. Vücutta kırgınlıklar azalıyor. Semptomlarım bitip iyileşme gözlenince hastane ortamında virüsle iç içe olmamam için taburcu ettiler. Sonraki süreci evde geçirdim. İlaçlarımı almaya devam ettim. O ilk süreci atlattıktan sonra insanda bir halsizlik, durduk yere terleme, çabuk yorulma gibi sorunlar oluyor. Karantina sürem bitti, işe başladım ama zaman zaman yorulduğumu, bitkin olduğumu hissediyorum. Allah’a şükür şimdi iyiyim” dedi.
 
Dr. Yasin Yılmaz, “Her zaman söylediğimiz gibi bu hastalıktan korunarak kurtulabiliriz diyerek vatandaşları sosyal mesafe kurallarına uymalarını maske ve temizliğe de çok dikkat etmelerini istedi.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar