YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

AŞILAR ANALİZ SÜRECİNDEN GEÇECEK!

472
Türkiye’de toplumsal bağışıklama için uygulanan ve ikinci partide getirilen 6,5 milyon doz CoronaVac aşısı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yapılacak analiz sonrasında kullanılabilecek.
 
Çin’den sipariş edilen koronavirüs aşısının ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon doz aşıyı taşıyan uçak sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı’na indi.
 
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, CoronaVac inaktif aşılarının 10 milyon doz olan ikinci sevkiyatının ilk bölümü olan 6,5 milyon dozu için de güvenlik ve kontrol süreçlerinin başlayacağını söyledi.
 
“Analiz süreci tüm aşılar için geçerli”
 
Turan, analiz sürecinin tüm aşılar için geçerli olduğunu vurguladı:
 
“Dışarıdan ülkemize giren her aşı, ilaç ya da ilaç benzeri bir ajan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından tetkik edilmeli. Bu, güvenlik için yapılan bir önlem. Ürün, 14 günlük tetkik süresini tamamladıktan sonra aşılamalar gerçekleştirilecek. Bu tamamen halkımız için yapılan ve uygulanan bir prosedürdür. Önceden de böyleydi, şimdi tüm aşıların tetkik edilmesi şart. Tetkik edildikten sonra aşının kişiyle buluşturulması gereklidir; bu, tüm aşılar için geçerlidir.”
 
14 gün boyunca depoda muhafaza edilecek
 
Aşılar yine Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı İlaç ve Aşı depolarında 14 gün boyunca muhafaza edilecek.
 
Bu süre içinde aşılardan alınan numuneler Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda incelenecek. Türkiye standartlarına uygun bulunursa ‘Acil Kullanım Onayı’ verilecek. Ardından kullanımına başlanacak. Aşılama takvimi de böylece devam edecek.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar