YUNUS BANNER2
YUNUS BANNER

ERDOĞAN’DAN YEME-İÇME SEKTÖRÜNE DESTEK MÜJDESİ!

463
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün yeme-içme sektörüyle ilgili verdiği destek ödemesi müjdesinin detayları ortaya çıktı. Cirosu 2020’de yüzde 50 ve üzeri azalan işletmeye kaybının yüzde 3’ü kadar ödeme var. Destek ödemelerinin can suyu olacağını belirten sektör temsilcileri HES koduyla açılmak ve KDV indiriminin devam etmesini istiyor.
 
Koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden ‘yeme-içme’ye destek ödemesi yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, yeme – içme sektörü için destek ödemesi yapılacağını açıkladı.
Korona salgınından en çok zarar gören sektörler arasında yer alan yeme – içme sektörüne destek verileceğini ifade eden Erdoğan, “Lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Cirosu 2020’de yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelere 2 bin liradan az, 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3’ü kadar ödeme yapacağız” dedi. Destek ödemelerinin sektöre can suyu olacağını belirten yeme – içme sektörü temsilcileri, KDV indiriminin 31 Aralık 2021’e kadar sürmesini ve SGK primleri konusunda da destek bekliyor. Türkiye’de yaklaşık 2 milyon kişi yeme – içme sektöründe çalışıyor.
Bunları da beğenebilirsin
Yorumlar